Valse herstart voor Aarlanderveen

Aarlanderveen | ‘De Trots van de Polder’ heeft bij de hervatting van de competitie direct een misstap begaan. Op eigen veld bleek VVSB met 1-2 te sterk voor de ploeg van Sander van Dijk.

In de eerst helft had VVSB het meeste balbezit, maar was Aarlanderveen het gevaarlijkst. Toch waren het de bezoekers die brutaal de leiding namen. Na een lange bal van achteruit was het Berhang Sartib die Aarlanderveen-doelman Jari van Veen kansloot liet. Even daarvoor had Killian Bouwhuis verzuimd om de groenhemden op een 1-0 voorsprong te zetten. Vlak voor rust werd nog tweemaal de lat getroffen. Aan de ene kant was VVSB dicht bij een verdubbeling van de score, aan de andere kant trof verdediger Valentijn Oudijk het aluminium.

‘VVSB maakte het ons heel lastig om in ons spel te komen’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de thee kwam Aarlanderveen uitstekend uit de startblokken en dit werd al na tien minuten beloond met de gelijkmaker. Bouwhuis had voor het doel oog voor zijn ploeggenoot Alessio van der Straaten en liet de voormalig middenvelder van Excelsior Maassluis alweer zijn vierde competitietreffer aantekenen.

Met het inbrengen van Davey Grimmelius en Elias Karmiris voorzag Van Dijk zijn ploeg van nieuwe aanvallende impulsen en gingen ze op jacht naar de drie punten. Echter was het VVSB dat opnieuw aan de leiding kwam, ditmaal uit een razendsnelle tegenaanval. Aarlanderveen moest weer opnieuw beginnen. In de slotfase leek aanvoerder Thom Nouwens toch nog voor een punt te zorge, zijn inzet belandde echter net naast het doel van Lex van Rooijen.

Aarlanderveen-trainer Van Dijk sprak na afloop van een valse herstart van de competitie. ‘VVSB is een lastige tegenstander die er kort op zat en het ons heel lastig maakte om in ons spel te komen. Na de 0-1 achterstand hadden we na de rust een goede periode en maakten we ook terecht de 1-1. Uit de eerste kans na rust maakten ze direct de 1-2 en toen werd het voor ons lastig om terug te komen. Al met al was kunnen we spreken van een valse start. Het zal de komende weken echt beter moeten.’