Boris van Es nieuwe trainer SV Nieuwkoop

Nieuwkoop | Boris van Es is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Nieuwkoop en volgt hiermee de vertrekkende Manfred van den Bosch op. Van Es is een ervaren oefenmeester en komt over van competitiegenoot CVC Reeuwijk, waar hij vier seizoenen voor de groep stond.

De voormalig eindverantwoordelijke van onder meer AVV Alphen en Rohda’76 had oorspronkelijk het plan zich volgend voetbaljaar met name zich te ontwikkelen op persoonlijk vlak middels de cursus videoanalyse, maar nadat Nieuwkoop hem benaderde besloot hij dit te integreren in zijn functie als hoofdtrainer van de oranjehemden.
Van Es neemt Johan Stolwijk van CVC Reeuwijk mee als assistent en Michel Zuijdervliet maakt het technische trio compleet. Zuijdervliet keert hiermee terug bij Nieuwkoop nadat hij zich de afgelopen jaren heeft toegelegd op zijn ontwikkeling als trainer. Hij behaalde zijn UEFA-C cursus en was onder meer op de velden te vinden van FC Oudewater en vv Katwijk.

Voetbalpyramide
Naast het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer kwam Nieuwkoop met meer nieuws rondom de technische staf naar buiten. Ee is de afgelopen weken achter de schermen hard gewerkt aan de hervorming van de seniorenpyramide binnen de vereniging. Hierbij wordt ingezet op de verlenging van de jeugdopleiding naar de eerste senioren jaren.
Vanaf komend seizoen start men met Onder-23 voetbal binnen de club. En men pakt dit gelijk serieus an gezien het feit dat er met een O23-1, O23-2 en O23-3 maar liefst drie teams zullen worden ingeschreven.

Peter van der Veldt nieuwe hoofdtrainer O23
Voor de O23 selectie is Peter van der Veldt aangetrokken als hoofdtrainer. Van der Veldt is een bekende naam in de regio, daar hij eerder hoofdtrainer was van Altior en NSV’46 en ook bij sv Zevenhoven op het veld stond. De laatste jaren zat de Aarlandervener in de technische commissie bij zijn dorpsclub. De Nieuwkoop clubsite meldt hierover: ‘Van der Veldt heeft in het verleden reeds succesvol gewerkt met de lichting talenten die na deze zomer volledig afgezwaaid is in de selectie van SV Nieuwkoop. Die lichting heeft met Peter na 2 jaar O19 succesvol de aansluiting naar de selectie van SV Nieuwkoop toentertijd gemaakt met vele successen als gevolg. Komend seizoen gaat Peter van der Veldt vol enthousiasme aan de gang met de talentvolle O23-1 groep waarvan we hopen dat een groot aantal spelers ook de basis gaat vormen voor het eerste elftal van de komende tien jaar. Die stap zullen spelers wellicht niet in één keer kunnen maken en aan Peter de taak deze spelers zo snel of goed mogelijk klaar te stomen voor het “grote werk”.’

Foto: André van Egdom

Ruud Bos, 0172SPORT, 0172SPORT column, Het Bos Ingestuurd

Onze MO15

VEP, Sportief, 0172SPORT

Sportief hard onderuit op bezoek bij VEP