0172SPORT, Sportief-WDS

Sportief geeft weinig weg maar komt frommelgoal WDS niet te boven

Woerdense Verlaat | Vorige week pakte Sportief op bezoek bij Gouderak een punt maar zag het er in defensief opzicht allemaal niet al te best uit met vier tegentreffers tot gevolg. Ditmaal was het allemaal een stuk stabieler en wist men de aanvalsdrift van het sterke WDS te weerstaan. Eén frommeldoelpunt werd de mannen van Jan Wouters echter fataal…

Sportief zakte in en was voornemens middels de counter gevaarlijk te worden, iets dat in de praktijk nauwelijks lukte. Zelf stond het achterin goed en gaf het weinig tot niks weg. “Wel was WDS veel beter hoor, zij hadden zo’n tachtig procent balbezit gok ik. Iedereen toonde 200% inzet maar eigenlijk schieten we voor rust alles blind weg om er weer net zo hard achteraan te rennen”, blikte clubtopscorer Daan Koot terug. Wel zag vond hij dat met een beetje meer geluk zijn ploeg met een voorsprong de rust in had moeten gaan. Zo werd er een doelpunt afgekeurd en werd Sportief vijf minuten voor de thee in zijn ogen een penalty onthouden.

“Ik heb in mijn hele leven geloof ik nog nooit buitenspel gestaan”

Daan Koot werd afgevlagd en zo werd Sportief de 1-0 onthouden

“Die goal van Joël wordt onterecht afgevlagd door een hele trieste clubgrensrechter. Ik gaf de bal voor op Joël waarna hij uiteindelijk mij buitenspel gaf. Nou ik heb in mijn hele leven geloof ik nog nooit buitenspel gestaan, tenminste niet in de diepte op snelheid… Maar ook het penalty moment is een zuivere strafschop, Justin gaat alleen op de keeper af en wordt vervolgens compleet omver gelopen.”

Gescoord werd er dus niet voor rust iets wat twintig minuten voor tijd wel gebeurde. En die absolute frommelgoal bleek uiteindelijk drie punten waard voor de ploeg uit Driebruggen.

“Met een beetje meer geluk pak je een resultaat vandaag, het zat er wel in vandaag ondanks dat zij de veel betere ploeg waren. Qua inzet kunnen we elkaar niks verwijten in ieder geval”, rondde Koot zijn visie op het duel af.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 5B.

Opstelling vv Sportief:
Bjorn van der Laan; Quinten Langelaan, Bart, Jorg van der Laan, Florian Nieuwkoop; Kees Okker (74. Sven van Oudenallen), Bob van den Haak, Robin de Vink; Joel Verlaan, Daan Koot, Justin Verlaan (85. Tosca Wens).

Door: Luuk Valentijn | Foto’s: Kees Verhaar – klik hier voor meer foto’s van dit duel

Altior voor tweede maal dit seizoen ten onder tegen Soccer Boys

Voorbeschouwing zaterdag 10 februari (Inhaalronde)