Voorbeschouwing zaterdag 10 februari (Inhaalronde)

Van de redactie | De komende twee weken zijn inhaalweekenden, maar alleen deze week is er voor sommige van ‘onze’ ploegen een programma. 17 februari geniet iedereen van een vrij weekend, dit weekeinde komt onder meer Sportief in actie tegen koploper Bolnes. Maar de meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar de eerder uitgestelde derby tussen Zevenhoven en Altior. Voor beide ploegen een zeer belangrijk duel. En vanwege het geringe aantal wedstrijden vermoeden we dat er ook een groot aantal belangstellenden hun weg naar de Stationsweg zullen vinden. En uiteraard spelen we in onze poule voor de dubbele punten!

Zevenhoven – Altior
Eigenlijk zouden beide ploegen het drie weken geleden al tegen elkaar opnemen. Op de wedstrijd van toen keken we vooruit met Berry Peters van Zevenhoven en Mika Valentijn van Altior. Echter gooiden de weergoden toen roet in het eten en was zowel het natuurgrasveld als het kunstgrasveld in Zevenhoven bedekt met een laagje sneeuw. Voor Altior leek deze afgelasting het beste uit te komen, aangezien zij de gebroeders Van der Weijden en Tim Heikoop door een blessure misten en Mika Valentijn geschorst was. Toch zegt dat bij Zevenhoven niet alles, afgelopen weekend traden ze namelijk aan tegen een gemankeerd RVC ’33. Een ploeg die door vakanties maar liefst 9 spelers miste, desondanks ging de ploeg van Danny ter Hoeve onderuit (1-2). En dat terwijl zijn ploeg net een goede reeks had gemaakt en weer de aansluiting met de ploegen boven zich had gevonden. Het verschil tussen Zevenhoven en Altior op de ranglijst bedraagt slechts zes punten. De bezoekers uit Langeraar moesten de laatste drie wedstrijden een nederlaag incasseren, nadat ze daarvoor aan een opmars bezig waren geweest. De ploeg van scheidend trainer Arjan van der Laan is dus naarstig op zoek naar een driepunter, maar dat geldt dus ook voor Zevenhoven. Het kan dan ook wel eens een spannend potje aan de Stationsweg worden, waar ongetwijfeld veel publiek op af komt nu ook de meeste ploegen uit de regio vrij zijn. Een winnaar durven wij heel laf niet aan te wijzen.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Sportief – Bolnes
Sportief treft komend weekend koploper Bolnes. Dit affiche stond al tweemaal eerder op de rol, maar werd eens zo vaak afgelast wegens slechte weersomstandigheden. De blauw-witten gaan fier aan kop en zetten daarnaast veelal grote uitslagen neer. Bolnes, gelegen aan de zuidoever van de Nieuwe Maas, verloor slechts eenmaal dit seizoen en scoort gemiddeld 3,8 doelpunten per wedstrijd. Jan Wouters zal weer veel inzet van zijn manschappen moeten eisen om een resultaat te boeken. Afgelopen weekend kende men alvast een generale repetitie met eenzelfde soort scenario. Ook WDS was de betere ploeg maar Sportief verdedigde met man en macht, hield de gelederen goed gesloten en verkocht de huid duur. Het had zelfs een puntje verdiend, maar het geluk hiervoor ontbrak. Kunnen de mannen van Wouters dit twee weekenden op rij opbrengen? We hopen het maar we vrezen dat de koploper Sportpark Govert van Tilburg met drie punten gaat verlaten…
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3 

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de derby in de vierde klasse A tussen Zevenhoven en Altior.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Gerard Haak

0172SPORT, Sportief-WDS

Sportief geeft weinig weg maar komt frommelgoal WDS niet te boven

Altior de sterkste in vermakelijke derby tegen Zevenhoven