Altior voor tweede maal dit seizoen ten onder tegen Soccer Boys

Bleiswijk | Net als in de openingswedstrijd van deze competitie is Altior door Soccer Boys met 4-2 verslagen. Op sportpark Merenveld in Bleiswijk leed Altior zodoende al voor de derde maal op rij en lukt het men maar niet de neerwaartse spiraal te doorbreken.

De eerste twintig minuten van het duel gingen gelijk op, maar op het prima bespeelbare natuurgras in Bleiswijk werden er door beide ploegen geen kansen gecreëerd.
In de zevenentwintigste minuut dacht Soccer Boys na een mooie aanval op 1-0 te komen maar na overleg tussen scheidsrechter Jack van Egmond uit Katwijk en Altior-grensrechter Frank Lek werd toch buitenspel gegeven.

Dit bleek echter uitstel van executie want tien minuten later was het alsnog raak. De verdediging van Altior werd opnieuw volledig uitgespeeld en middels een prachtig schot in de bovenhoek werd het 1-0 voor de thuisploeg.
Altior probeerde voor rust nog wel gevaarlijk te worden en ging iets offensiever spelen maar kon niet of nauwelijks gevaar stichten.

Na rust, in een heerlijk zonnetje, kwam Soccer Boys sterk uit de startblokken. Zes minuten na rust werd de score verdubbeld. Wederom was de snelle en gevaarlijke Soccer Boys-spits Ruben van den Bosch te snel voor de Altior-verdediging en schoof hij de bal vervolgens rustig langs Jeroen Sassen, de sluitpost die vanwege werk niet meer voor het vlaggenschip van Altior kan uitkomen had zijn rentree ongetwijfeld anders voor ogen.

“Als de club in nood is trek je de handschoenen weer aan natuurlijk”

Jeroen Sassen maakte zijn rentree onder de Altior-lat

Na bijna een uur spelen was het duel beslist. In eerste instantie wist Sassen een inzet nog onschadelijk te maken maar in de rebound was hij alsnog kansloos en moest hij toezien hoe het 3-0 werd.
Nadat eerst invaller Mika Valentijn een schot geblokt zag worden was het niet veel later dat Altior een strafschop toegewezen kreeg nadat Ed van der Weijden gevloerd werd. Broer Tom benutte het buitenkansje en zo werd het met nog twintig minuten op de klok 3-1.
Het kleine sprankje hoop op een resultaat werd vijf minuten voor tijd definitief teniet gezien toen de thuisploeg de 4-1 noteerde. Tom van der Weijden bepaalde de eindstand, wederom vanaf de strafschopstip ditmaal na een overtreding op Luuk den Haan, op 4-2.

Na het duel sprak onze redactie met Jeroen Sassen, de meest verrassende naam in de Altior-gelederen dit weekend. “Er zijn wat personele problemen onder de lat en de trainer vroeg mij om in te springen. Vanwege werk kan ik op zaterdag niet meer het Altior-doel verdedigen maar nu kon ik wat regelen gelukkig. Als de club in nood is trek je de handschoenen weer aan natuurlijk. Of ik komende zaterdag in de derby tegen Zevenhoven ook onder de lat staat weet ik nog niet, maar je hoeft mij natuurlijk niet te vertellen dat dat de mooiste wedstrijden zijn om te spelen.” Op de vraag of hij het spelen in de hoofdmacht mist was de sluitpost duidelijk: “Toen ik zaterdag wist dat ik ging spelen begon het zeker weer te kriebelen ja. Ik denk dat je dat wel als ‘missen’ kunt omschrijven. Helaas geen winst. Soccer Boys was beter en dit was dan ook een terechte nederlaag. De jongens hebben het tot nu toe moeilijk, maar ik hoor wel dat ze niet elke week terecht verliezen. Het is te hopen dat ze de tweede seizoenshelft wel wat potten gaan pakken, te beginnen komende zaterdag…”