Sportief buigt in de slotfase voor Moordrecht

Moordrecht | Voor Sportief lijkt er niks anders op te zitten dan een rol in niemandsland dit seizoen. In en tegen Moordrecht werd zo’n beetje de laatste kans om aan te haken bij de top-5 verprutst, iets waar voor het seizoen waarschijnlijk geen rekening mee gehouden was voor de voormalig vierdeklasser…

De laatste twee wedstrijden stond Sportief steeds aan de verkeerde kant van de score, daar waar er goede dingen werden getoond tegen top-3 ploeg WDS en koploper Bolnes. Met een beetje meer fortuin was er in één van de wedstrijden een resultaat geboekt.
Vol goede moed werd er dus afgereisd naar Moordrecht voor de ontmoeting tegen de plaatselijke VV. De eerste ontmoeting eindigde in een 5-4 zege voor de ploeg van Jan Wouters, kansen waren er dus zeker op een resultaat.

Het was echter de thuisploeg dat de lakens uitdeelde het eerste bedrijf. Moordrecht noteerde een handvol aan kansen maar steeds was het Sportief-doelman Bjorn van der Laan die zijn ploeg op de been hield. Sportief deed ook tweemaal van zich spreken maar de toch wel tamelijk grote kansen waren niet aan Bob van den Haak en Justin Verkerk besteed. Net wanneer er aan een doelpuntloze ruststand werd gedacht sloeg Moordrecht alsnog toe en met het hoofd werd de 1-0 ruststand op het bord gezet.

De tweede helft duurde het bijna een half uur eer dat er weer een doelpunt viel. Het was Daan Koot die vanaf elf meter mocht aanleggen nadat Justin Verkerk binnen de beruchte lijnen neer was gehaald. Uiteraard was dit buitenkansje wel aan de topscorer besteed. Met zijn vijftiende treffer zorgde hij voor de 1-1.
Sportief voerde de druk op en probeerde in allerijl de wedstrijd in groen-wit voordeel te beslissen. Extra pijnlijk was het dan ook dat in blessuretijd de thuisploeg hard toesloeg en een blunder van verdediger Bart van Middelkoop, die volledig verkeerd timede en zo een Moordrecht-speler de gelegenheid gaf de bal in te tikken, genadeloos afstrafte.

Zo kreeg Sportief weer in de slotfase de deksel op de neus en stond het voor de derde maal op rij met lege handen. De laatste zege dateert inmiddels van begin december. Bij Sportief richt men zich op de derde periode, de enige prijs die nog haalbaar is. Al zal men dan wel van betere huize moeten…

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 5B

Opstelling vv Sportief:
Bjorn van der Laan; Florian Nieuwkoop, Bart van Middelkoop, Jorg van der Laan, Quinten Langelaan; Roy Fransen, Bob van den Haak ©, Robin de Vink (70. Tosca Wens); Justin Verkerk (75. Michael Vijfhuizen), Daan Koot, Sven van Oudenallen (46. Kees Okker).

Bron: Roy van Lith | Archieffoto: Kees Verhaar

NSV’46 lijkt na gemakkelijke middag tegen Sporting Leiden klaar voor de topper

Zevenhoven geeft wederom voorsprong weg door matige tweede helft