Zevenhoven geeft wederom voorsprong weg door matige tweede helft

Oegstgeest | Net als in de twee voorgaande wedstrijden tegen respectievelijk RVC ’33 en Altior gaf Zevenhoven zaterdag wederom een voorsprong uit handen. Ook nu speelde de mannen van trainer Danny ter Hoeve een verdienstelijke eerste helft gevolgd door een zeer matig tweede bedrijf. Het grote verschil met de afgelopen weken was wel dat er aan deze wedstrijd een verdient punt werd overgehouden.

Zevenhoven begon dus sterk aan de wedstrijd en wist al na zes minuten op 0-1 te komen. Damon Boon maakte alweer zijn derde doelpunt in vier wedstrijden en is inmiddels een niet meer weg te denken schakel bij de geelhemden. Nick Mooren bediende Boon op maat waarna de spits knap met links doel wist te treffen. De voorsprong gaf de bezoekers niet de gewenste rust, het spel was en bleef erg rommelig maar tegelijk had men van de aanvallen van ASC weinig te duchten. Van de ploeg die aan het begin van het seizoen nog indruk maakte lijkt niet veel meer over. Zevenhoven wist voor rust nog wel een kans te creëren en niet zo’n kleintje ook. Falco de Lange slalomde prachtige door de vijandelijke zestienmeter om vervolgens een niet te missen kans aan Nick Mooren te bieden. De spits kreeg de bal, drie meter voor het doel, niet tegen de juiste touwen. Een ‘hobbeltje’ zorgde ervoor dat de bal uiteindelijk niet in het vijandelijk doel maar tegen het vangnet belandde. Vlak voor rust moest de stand-in voor de net vader geworden Jordy Aartman, Martijn Brouwer, nog wel één keer redden nadat scheidsrechter Jager een onverklaarbare vrije trap binnen de zestien had toegekend aan de thuisploeg. De routinier hield zijn ploeg op de been en zodoende mocht men gaan rusten met een 0-1 tussenstand.

“Weer die tweede helft inderdaad, je zou haast denken dat we conditie tekort komen maar daar ligt het probleem echt niet!”

Danny ter Hoeve | Trainer SV Zevenhoven

Na rust zoals gezegd een ander spelbeeld. Zevenhoven voetbalde met veel meer angst en liep steeds meer achteruit. De aansluiting tussen de linies ontbrak en langzaam maar zeker moesten de geelhemden steeds meer terrein toegegeven. De bezoekers riepen hiermee de ellende op zich af en die kwam er dan ook. In de zeventigste minuut verdween een schot uit een afgeslagen corner achter de kansloze doelman Brouwer. Een goal die welliswaar uit de lucht kwam vallen maar gezien het spelbeeld wel terecht was te noemen. Kansen waren er daarna nauwelijks en zo bleef de 1-1 tot het einde van de wedstrijd op het scorebord staan. Een punt dus voor het dappere Zevenhoven dat het volgende week thuis mag gaan opnemen in de derby tegen TAVV.

Trainer Danny ter Hoeve kan de terugval in de tweede helft na afloop enigszins verklaren. “We komen geen conditie tekort daar ligt het probleem niet. We worden wat angstig na een voorsprong en lopen dan achteruit. Dan valt het niet mee om als team te blijven voetballen wanneer je in balbezit komt. Dit moet beter, dat lijkt me duidelijk want dit is nu de derde wedstrijd op rij dat ons dit overkomt.”