NSV’46 lijkt na gemakkelijke middag tegen Sporting Leiden klaar voor de topper

Leiden | NSV’46 heeft uitstekende zaken gedaan met het oog op de tweede periodetitel. Zelf won het ruim van Sporting Leiden en vervolgens kreeg het zo’n twee uur na het laatste fluitsignaal mee dat het duel tussen concurrent Teylingen en Meerburg in een doelpuntloos gelijkspel was geëindigd.

NSV’46 begon sterk aan het duel en liet van meet af aan zien dat er maar één ploeg was dat deze middag de punten ging bijschrijven. De ploeg van Dennis Tijssen zette de Leidenaren onder druk en wilden vroeg toeslaan maar verder dan wat ongevaarlijke schoten van afstand wist men niet te komen. Zeven minuten voor rust brak verdediger Kevin Fransen de ban door de 0-1 aan te tekenen. “We begonnen denk ik goed aan de wedstrijd en je voelde dat het een kwestie van tijd was voor we het overwicht zouden uitdrukken in doelpunten. Dit duurde echter nog vrij lang maar als je vervolgens alsnog met 0-2 de rust in gaat is dat natuurlijk lekker”, aldus de maker van de eerste treffer.

De 0-2 kwam vlak voor rust op naam van topscorer Robin van Koert die daarmee zijn achtste competitietreffer maakte. Na rust gooide de thuisploeg het over een andere boeg. De Leidse formatie ging met drie aanvallers spelen en hoopten op deze manier de Noordenaren het opbouwen te belemmeren en onder druk te zetten. Dit had volgens Fransen niet heel lang het gewenste effect. “Het moest na rust bij ons even georganiseerd worden en in die fase kwamen ze tot een paar schietkansjes maar heel gevaarlijk werd het nooit. Ik denk dat we over negentig minuten niet eens echte kans hebben weggegeven. Doordat zij wat gingen forceren ontstonden er ook grote ruimtes voor ons, iets waar wij al vrij snel van wisten te profiteren. Na de 0-3 wisten we dat het over was. Zij zaten er conditioneel wel doorheen en bij ons ging het daardoor steeds makkelijker. Toen zag je ook wel dat er een behoorlijk kwaliteitsverschil was.”

“Na de 0-3 was het klaar en zag je ook dat er een behoorlijk kwaliteitsverschil was.”

Kevin Fransen maakte zelf de openingstreffer

Dat kwaliteitsverschil was er zeker en werd al snel in doelpunten uitgedrukt want na iets meer dan een uur spelen stond er 0-5 op het scorebord. De ongrijpbare Florencio Faneyte bereide het derde doelpunt voor dat op naam kwam van Jeffrey Pieterse. Diezelfde Pieterse zorgde met alweer zijn negende competitietreffer ook voor het vierde Noordense doelpunt, alvorens Yassine El Mariami – wederom na heerlijk voorbereidend werk van Faneyte – voor de 0-5 tussenstand.

“Na afloop zeiden wij al dat die linksback ‘s nachts nog wel een paar keer wakker zou schrikken. Flo draaide hem behoorlijk dol. Hij speelde een heerlijke pot. De eerste helft had hij een paar keer de mogelijkheid om eerder voor te geven, iets dat hij in de tweede helft wel goed deed met twee assists tot gevolg.”

Het slotakkoord was vlak voor tijd voor Pim Koster die de 0-6 eindstand de boeken in schoot.
Door de zege en het doelpuntloze gelijkspel in Sassenheim is het gat tussen Teylingen en NSV’46 nu één punt. Volgende week staat in Noorden de ontmoeting tussen beide ploegen op de agenda. De winnaar kroont zich een week later hoogstwaarschijnlijk tot periodekampioen.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 4A

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven ©, Renze Goedhart (46. Dorus Boddeke) Perry Lok (72. Stefan van Tol), Kevin Fransen, Robbin Verhaar (64. Cas van den Hoorn); Robin Stark, Jeffrey Pieterse; Florencio Faneyte (64. Kamiel Disseldorp), Menno de Jong (81. Pim Koster), Yassine El Mariami; Robin van Koert

Door: Luuk Valentijn
Foto’s: Jan van der Lubbe – Leiden Amateurvoetbal – Klik hier voor meer foto’s van dit duel

Nieuwkoop tegen sterk HVV in de hoek waar de klappen vallen

Sportief buigt in de slotfase voor Moordrecht