Beau Snellink, Melissa Wijfje, 0172SPORT

Snellink en Wijfje dit weekend op Daikin NK Allround

Heerenveen | Schaatstempel Thialf staat dit weekend in het teken van het NK Allround. Onze gemeente is in Heerenveen tijdens weer goed vertegenwoordigd met twee deelnemers. Zowel Noordenaar Beau Snellink als ook de Ter Aarse Melissa Wijfje zullen dit weekend namelijk te zien zijn.

Op zaterdag staan voor de mannen de afstanden 500 meter en 5 kilometer op het programma, waar de dames ook eerst de 500 meter afwerken en vervolgen met de 3 kilometer. Op zondag beginnen beiden met het koningsnummer, de 1500 meter. De acht beste heren over de gereden drie afstanden sluiten de zondag af met de 10 kilometer om te zien wie zich kroont tot Nederlands Kampioen Allround. Jan Blokhuijsen is met zijn drie eerdere titels één van de favorieten maar dé favoriet voor de titel is waarschijnlijk Lekkerkerker Patrick Roest die het WK Allround al driemaal op zijn naam wist te schrijven maar de nationale titel nog nooit. Ook good-old Sven Kramer is van de partij, wat kan men nog van hem verwachten? Tussen al die schaatsgeweld rijdt dus ook de pas negentienjarige Snellink. Hoe ziet hij zijn kansen? ‘Ik denk dat ik me vooral een mooie tijd op de klok kan zetten op de 5 kilometer en de 1500 meter. Of dit – in combinatie met – mijn tijd op de 500 meter genoeg zal zijn voor een plaats bij de beste acht durf ik iet te zeggen. Het is een sterk deelnemersveld. Met maar acht plaatsen en twintig deelnemers wordt het een krappe bedoeling maar ik ga uiteraard mijn best doen’, aldus de uit Noorden afkomstige schaatser.

Bij de dames en dan kijken wij vooral naar de kansen van Wijfje ligt dit anders. De verwachting is dat de Ter Aarse na de 500 meter, de 3 kilometer op zaterdag en de 1500 meter op zondag, zich kwalificeert voor de afsluitende 5 kilometer. Stiekem hopen we dat ze kan verrassen, een podiumplaats behoord zeker tot de mogelijkheden. Regerend titelhoudster Antoinette de Jong lijkt de favoriet maar onder meer Irene Schouten liet onderlaatst zien ook in topvorm te verkeren. En dan is er altijd nog Ireen Würst, de nog altijd regerend wereldkampioen.

Het zal een spannende ontknoping worden en voor Snellink en Wijfje hopelijk een mooi toernooi. Het Daikin NK Allround is vanaf 13.25 uur live te volgen op NPO 1, vis nos.nl en via schaatsen.nl/live

Wij wensen Beau en Melissa alvast enorm veel succes!

Foto Snellink: instagram (@beau_snellink)
Foto Wijfje: instagram (@melissawijfje) ©Jefrey Deuze

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Modern in al zijn conservatisme

Snellink verrast vriend en vijand met weergaloze 5000 meter op NK allround