Snellink verrast vriend en vijand met weergaloze 5000 meter op NK allround

Heerenveen | Zelfs de NOS analisten Rintje Ritsma en Erben Wennemars waren lyrisch in hun commentaar na afloop van de geweldig gereden race van Beau Snellink. Beide schaatslegende noemde zijn race ‘volwassen’ en zeer goed opgebouwd.

Het toptalent uit Noorden schoot als een komeet uit de startblokken, wist onderweg zelfs nog te versnellen met rondjes onder de 30 seconden om vervolgens te eindigen in een verrassend snelle tijd van 6.20.12.
Drie weken geleden was Snellink nog gematigd tevreden met zijn tijd van 6.29.44 op de NK afstanden. ‘Alles was toen nieuw, ik zag al die camera’s en had gewoon moeite om mijn race ontspannen te rijden. Nu lukte dat veel beter en halverwege wist ik zelfs nog te versnellen, ik ben echt heel blij, weer een stap vooruit! We hebben een mooi team, we trainen goed met z’n allen en maken veel progressie.’
De jonge Noordenaar was nog bescheiden in zijn commentaar na afloop. In Friesland werd door menig schaatskenner de film al een paar jaar vooruit gespeeld en kwam men tot de conclusie dat Snellink met deze ontwikkeling dan zeker in de prijzen moet gaan rijden. Of dat inderdaad zal gaan gebeuren zal de tijd uitwijzen maar één ding staat als een paal boven water…..in Noorden is een nieuwe held geboren!

Wijfje eerste op 3000 meter
Melissa Wijfje wist knap de 3000 meter op haar naam te schrijven met een tijd van 4.03.10 en staat na 2 afstanden op een veelbelovende derde plaats. Alleen Jorien ter Mors, winnaar van de 500 meter en Antoinette de Jong deden het tot nu toe beter dan de voormalig Ter Aarse.

Foto: Neeke Smit

Beau Snellink, Melissa Wijfje, 0172SPORT

Snellink en Wijfje dit weekend op Daikin NK Allround

Succesvol NK Allround voor Wijfje en Snellink