Snatersen niet blij met vriendengroep Zevenhoven

Zevenhoven | Behalve de eer stond er in de laatste wedstrijd niets meer op het programma voor Zevenhoven. En dit was vooraf te merken ook, tot groot ongenoegen van trainer Chris Snatersen.

Een groot deel van de spelersgroep was ‘s nachts te vinden op het jubileumfeest van SV Nieuwkoop en Damon Boon ging daar op dusdanige wijze mee om dat hij niet kon aantreden de dag erop (hoofdwond). Daarnaast kreeg Snatersen – die aanvankelijk zestien spelers tot zijn beschikking had – ook nog ‘last minute’ afmeldingen van Joey Koperberg (verjaardag) en Niels van Rijn (blessure opgelopen bij Jong SVZ), waardoor hij alsnog moest puzzelen binnen zijn wedstrijdselectie. Hierdoor begon de van een rugblessure herstelde Bart Verlooij alsnog in de basis en zat Leon Kampman ‘ineens’ op de bank. ‘We hebben een mooie vriendengroep, maar de vriendengroep mag elkaar daar ook wel eens op aanspreken. Als staf geven wij dingen aan, maar het moet ook vanuit de spelers zelf komen. Ze moeten elkaar daarin scherp houden en op dingen wijzen. Dit kan natuurlijk niet’, aldus de ronduit ongelukkige Chris Snatersen. ‘In de aanloop naar volgend seizoen gaan we dan ook bepaalde keuzes maken. De manier waarop selectievoetbal nu af en toe wordt beleefd is niet de manier waarop het zou moeten. Dit gaan we extra benadrukken tijdens de selectiebijeenkomst. Het lekker voetballen is nu voorbij, er komen ook andere dingen bij kijken.’

‘We hebben een mooie vriendengroep, maar dit is niet de manier waarop je met selectievoetbal omgaat’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

Over de mentaliteit in de wedstrijd zelf was Snatersen dan wel weer tevreden. Desondanks bleef zijn ploeg na afloop met lege handen in een verder leuke en aantrekkelijke wedstrijd. Koudekerk, dat voor het eerst dit seizoen compleet was, bleek met 3-4 te sterk. Zevenhoven kwam nog aan de leiding door een treffer van Ruben Plaisier. Plaisier was vrijwel het gehele seizoen afwezig door langdurig blessureleed, maar in zijn laatste wedstrijd kon hij alsnog zijn eerste treffer van het seizoen meepakken: 1-0. Door defensief gestuntel kwam Koudekerk daarna alsnog aan de leiding, maar nog voor de rust trok Robert Mooren de stand gelijk uit een assist van Nick Vis: 2-2.

In de tweede helft nam Koudekerk opnieuw afstand van Zevenhoven. De marge werd zelfs vergroot tot twee, alhoewel vooral de vierde tegentreffer erg dubieus was. Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet speelde rechtervleugelverdediger Robin Leliveld in, echter stapte op dat moment een speler van Koudekerk – die behandeld werd aan een blessure – het veld in. Deze leverde vervolgens keurig de assist af op de 2-4. Nadat Raymond Wens en Ruben Plaisier hun afscheidswissel hadden gekregen, deed Zevenhoven nog wat terug via opnieuw Robert Mooren: 3-4. Een gelijkspel zat er echter niet meer in.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Zevenhoven:
Conner van Heertum; Robin Leliveld, Jop Vianen, Sjoerd Zuijdervliet ©, Nick Vis, Berry Peters; Raymond Wens (70. Lars Jansen), Robert Mooren, Bart Verlooij (80. Patrick Verzijl); Ruben Plaisier (70. Leon Kampman), Nick Mooren

Archieffoto Kees Verhaar

Lijdensweg TAVV komt ten einde

NSV'46, 0172SPORT, Sporting Leiden, Robbin Verhaar

NSV’46 sluit rampseizoen af met klinkende zege