Slordig Nieuwkoop pakt de volle buit tegen Be Fair

Waddinxveen | Nieuwkoop heeft in de ontmoeting met Be Fair zijn sportieve plicht voldaan en de laagvlieger met 1-3 aan de kant gezet. Makkelijk ging het niet, maar dit was vooral te wijten aan het rommelige spel en niet aan het verzet van de tegenstander.

‘De eerste helft was dramatisch en kenmerkte zich door slordigheid van beide kanten. De bal is denk ik niet één keer vijfmaal naar dezelfde kleur gegaan,’ Keek Rick Pouw terug op de eerste helft waarin verder dan ook niet veel bijzonders gebeurde. Beide ploegen kregen één kans de score te openen, voor de bezoekers was de kans voor Chiel Groenewoud maar hij had teveel tijd nodig. De thuisploeg was dichtbij na een goede voorzet maar de gehele aanvalslinie liep aan de bal voorbij.

De wedstrijd werd opengebroken op een manier die bij het spelbeeld paste: de Waddinxveense doelman taste volledig mis op een verdwaald schot van invaller Tim Bosma. Nieuwkoop was de tweede helft wel meer bij de les en goed druk zetten van Boy Vork leverde balbezit en de 2-0 van Sam Vijfhuizen op.
Nieuwkoop leek hierna het duel rustig uit te gaan spelen maar een overtreding van Groenewoud leverde de thuisploeg een strafschop op. Het cadeautje werd verzilverd en zo was Be Fair, dat verder geen voet aan de grond kreeg, toch weer terug in de wedstrijd.
Vlak voor tijd stelde Boy Vork met zijn zevende doelpunt van het seizoen orde op zaken en zo gingen de punten mee naar Nieuwkoop.

‘Na de 0-2 leek het gespeeld en was er niks aan de hand, maar geven we uit het niets een strafschop weg. Hierna wordt het toch nog onnodig een soort van spannend’, aldus Pouw.