Nicolaas Boys revancheert zich tegen Sportief

Nieuwveen | Eerder dit seizoen ging Nicolaas Boys in de uitwedstrijd tegen Sportief met 3-2 onderuit. Ditmaal was de derby al voor de rust in het voordeel van de Nieuwveners beslist en na negentig minuten stond er een 3-0 eindstand op het scorebord, waardoor Sportief nu ook officieel gedegradeerd is.

Een derby zonder Vak-N is geen derby moet men gedacht hebben. Ondanks dat er voor beide ploegen – behalve de eer – niets meer op het spel stond, zette men bij de veldopkomst het sportcomplex aan de W.P. Speelmanweg in vuur en vlam. Toen de rook was opgetrokken, was er eigenlijk maar één ploeg die het spel naar zijn hand zette. De thuisploeg liet bij vlagen zien dat er veel voetbal in de ploeg zit en na een klein half uur spelen kwam het dan ook op een verdiende 1-0 voorsprong. Een afstandsschot van Fabio Dos Santos was te machtig voor doelman Nick Stark. Diezelfde Stark moest vlak voor rust voor de tweede maal vissen. Aanvallende middenvelder Peter Burgmeijer kwam oog-in-oog met de Sportief-goalie en bleef in deze situatie koelbloedig waardoor hij de score verdubbelde: 2-0.

‘We hebben vandaag écht goed gevoetbald’

Joost Verkerk | Aanvoerder Nicolaas Boys

Na de rust bleef Nicolaas Boys de betere partij en uiteindelijk wist men nog eenmaal te scoren. Opnieuw was het Dos Santos die van afstand mocht aanleggen en daarmee voor zijn negende competitietreffer zorgde en de eindstand op 3-0 bepaalde. Door dit resultaat hebben de Nieuwveners nog altijd een kleine kans om de nacompetitie te halen en zal Sportief aankomend seizoen definitief in de vijfde klasse uitkomen.

Tien minuten voor tijd viel Joost Verkerk in bij de thuisploeg. De van een blessure teruggekeerde middenvelder was tevreden over de prestaties van zijn ploeg. ‘We hebben vandaag echt goed gevoetbald en het is dat hun keeper er wat van kon anders had de score flink hoger geweest. Het is in mijn ogen eigenlijk geen moment spannend geweest.’

‘Ondanks het besef van de degradatie bleven we voetballen en lieten we een paar leuke aanvallen zien’

Tosca Wens | Aanvoerder Sportief

Sportief aanvoerder Tosca Wens vond dat zijn ploeg wel met de juiste intenties aan de wedstrijd begon. ‘We hebben vandaag echt geprobeerd te voetballen en ik vind dat we hier ook redelijk in geslaagd zijn over de hele wedstrijd gezien. We hebben alleen onze aanvallen niet om kunnen zetten tot echt grote kansen. Nicolaas Boys doet dat wel en daardoor hadden we in de eerste helft niet veel te vertellen. Na de 3-0 krijgen we meer grip en ondanks het besef van de degradatie bleven we voetballen en lieten we een paar leuke aanvallen zien. Helaas wisten we die alleen niet te verzilveren.’

Xander Hardsteen; Jordi van Eijk, Luke van Veen ©, Jari Wijfjes, Ravi Pijper (60. Rik Verkerk); Rocco Uijttewaal (60. Sven Hoogervorst), Joey van den Haak, Peter Burgmeijer, Fabio Dos Santos; Milan Hoogervorst, Michael Heemskerk (80. Joost Verkerk)