NSV’46 boekt na prima eerste helft overwinning op VEP

Woerden | Na de eerdere nederlaag in eigen huis tegen VEP heeft NSV’46 zich goed hersteld door een prima overwinning te boeken op Sportpark Cromwijck. De Noordenaren speelden een zeer behoorlijke eerste helft waarin weliswaar vroeg op achterstand kwam, maar na een half uur alweer een marge van twee goals had opgebouwd. De tweede helft was rommelig en moest keeper Bas Kalshoven een aantal keer flink aan de bak.

Robert Swart had ervoor gekozen een aantal mannen aan de aftrap te laten verschijnen die minder aan spelen toegekomen waren dit seizoen. Vooral in de laatste linie waren er veel mutaties en mede hierdoor begonnen de bezoekers wat stroef. Binnen vijf minuten wisten de ontembare zebra’s te profiteren en keken de Noordenaren tegen een 1-0 achterstand aan.
Hierna had de ploeg van Swart de boel op orde en speelde het een hele goede eerste helft. Men won vooral de slag op middenveld, iets waar het de afgelopen weken niet altijd even gelukkig was. Via een geweldige uithaal van Kamiel Disseldorp kwam NSV’46 op gelijke hoogte. Niet veel later bracht de clubtopscorer aanvalspartner Mitchel Pijpers in stelling die eenvoudig de 1-2 kon binnentikken. Het hoogtepunt van de eerste helft viel na een half uur te aanschouwen toen Cas van der Hoorn net buiten het zestienmetergebied plaatsnam achter een vrije trap. Hij liet het leer vervolgens vanaf zijn linkervoet keihard in de kruising verdwijnen, 1-3.

‘Hij zat lekker in de winkelhaak ja..’

Cas van der Hoorn over zijn geweldige vrije trap

De tweede helft was van een beduidend minder niveau dan het eerste bedrijf. VEP schakelde een tandje bij en NSV’46 was in balbezit zeet onnauwkeurig. Het leidde tot een handvol kansen voor de thuiploeg maar Kalshoven lag steeds in de weg en leek niet te passeren. Toch viel de tweede Woerdense treffer en dit bracht de spanning volledig terug. De Noordenaren moesten achteruit maar Kalshoven hield zijn ploeg op de been. Het bleef lang spannend maar een eigen doelpunt van een Woerdenaar deed de wedstrijd beslissen in Noordens voordeel.

Cas van der Hoorn, die een goede wedstrijd afwerkte was dan ook opgelucht. ‘Ik denk dat we op de eerste vijf minuten na echt hele goede eerste helft hebben gespeeld. Mooie aanvallen leverde ook een paar hele mooie goals op. De tweede helft was van onze kant heel rommelig en slappe hap. Bas heeft toen met paar hele goede redding ons in de wedstrijd gehouden. Na een wel heel knullig eigen doelpunt van hun was de wedstrijd wel gespeeld.’