NSV’46 boekt overtuigende zege op Roodenburg

Leiden | NSV’46 heeft de op voorhand lastige uitwedstrijd bij Roodenburg op overtuigende wijze weten te winnen. Trainer Dennis Tijssen was tevreden over het optreden van zijn ploeg en sprak over een ‘echte teamprestatie’. Door de zege blijven de Noordenaren in de race voor plaats vier en schudde het tevens enkele naaste achtervolgers – waaronder de Leidse opponent – voor nu van zich af.

“Vooraf hebben we deze wedstrijd goed doorgenomen. Wat we konden verwachten en wat we vooral zelf moesten brengen om een resultaat te boeken. De wedstrijd van vorig jaar zat natuurlijk nog in het hoofd we hebben er dus op gehamerd dat we het vandaag vooral bij onszelf moesten zoeken en ons niet het gedrag van de tegenstander en publiek moesten bezigen. Dit hebben we goed opgepakt en ik moet zeggen dat de tegenstander er ook een leuke wedstrijd van wilde maken. Tot aan de rode kaart is er over en weer geen wanklank gevallen. Er stond ook een goede scheidsrechter op dit duel dat moet ook worden gezegd”, trapte oefenmeester Dennis Tijssen zijn analyse af.

De gasten uit Noorden startte prima aan het duel maar kwamen desondanks na een kwartier wel op achterstand. Een afstandsschot bleek doelman Bas Kalshoven te machtig. Jeffrey Pieterse stelde ook van afstand al binnen vijf minuten orde op zaken door de 1-1 tegen de touwen te trappen. NSV’46 was de betere ploeg en drukte dit vlak voor rust uit in een voorsprong. Florencio Faneyte, de laatste weken één van de gevaarlijkste mannen aan de zijde van de Noordenaren, schatte een voorzet van Yassine El Mariami op waarde in, 1-2.

De tweede helft ging NSV’46 op zoek naar de definitieve beslissing. Doordat het kunstgrasveld was afgekeurd moest er worden uitgeweken naar een grasveld dat vanwege het weer steeds natter en zwaarder werd. Desondanks liet de ploeg van Tijssen goede dingen zien, iets wat hem tevredenstelde. “Ik heb vandaag veel goede dingen gezien. Veel positiewisselingen, iets waar we op de trainingen veel mee bezig zijn geweest. We willen iets meer verrassing creëren, onvoorspelbaarder zijn ook, en hierdoor hebben we ook qua formatie wat dingen aangepast. De tegenstander zal hierdoor meer moeite moeten krijgen om direct te herkennen hoe we spelen en dus wie op te pakken. Soms is het een kwestie van tien meter verder terug of vooruit gaan staan dat het verschil al maakt. Hier zijn we veel mee bezig geweest. Vandaag speelt bijvoorbeeld een Jim Groenendijk als back veel en hoog op de helft van de tegenstander, dat maakte dat we vandaag lastig te verdedigen waren.”

“Hij is onvoorspelbaar en daarmee zeer dreigend, dat is een wapen”

Dennis Tijssen over Florencio Faneyte die belangrijk was voor zijn ploeg

Het was dan ook Groenendijk die aan de basis stond van de belangrijke 1-3. Zijn voorzet bereikte El Mariami die binnen prikte. Toch was het Roodenburg dat hierna de 2-3 aantekende en zo misschien de spanning terug kon brengen. “Normaal gesproken wel maar deze viel uit het niks en ook met 2-3 hadden we, vond ik, nog de volledige controle over de wedstrijd. We hebben overall dan ook verdiend gewonnen.”

De zege kwam er dus voor de bezoekers want met nog een kleine tien minuten op de klok moest Roodenburg door met tien man en mocht Robin van Koert plaatsnemen achter een elfmetertrap. Aanleiding was shirtjetrekken bij Faneyte. Het betekende de tweede gele kaart voor de Roodenburgse verdediger, “wat zwaar gestraft”, vond ook Tijssen. Van Koert kende uiteraard geen genade en besliste het duel vanaf de stip, 2-4.
In de blessuretijd bepaalde de ingevallen Kamiel Disseldorp op aangeven van Faneyte de eindstand op 2-5. Zo was Faneyte met een doelpunt, assist en versierde strafschop van grote waarde voor zijn ploeg en kon hij op mooie woorden rekenen van zijn trainer. “Flo is in vorm momenteel ja. En dat is lekker want hij is een speler met bepaalde kwaliteiten die niet iedere selectie heeft. Hij is onvoorspelbaar en daarmee zeer dreigend, dat is een wapen.”
Lange tijd was de aanvaller geen absolute vaste waarde bij de Noordenaren, ook vorig seizoen wisselde hij basisplaatsen vaak af met wisselbeurten. “We zijn dit seizoen echt met hem aan de slag gegaan. Ik heb hem ook gezegd dat ik hem niet fit genoeg vond voor negentig minuten en dat er wat verbeterpunten waren. Hij maakte steeds meer minuten, ook in doordeweekse wedstrijden en nu is hij er aan toe. Dan vind ik dat hij moet spelen ook. Hij gaat het spelletje wat we willen spelen en wat er van hem daarin gevraagd wordt ook steeds beter zien. Hij had misschien een iets langere aanloop, maar nu mag hij het laten zien. Vandaag was hij belangrijk.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 4A

Noot van de redactie: de uitslag bij Roodenburg – NSV’46 staat op 2-0, iets dat ook in de stand is verwerkt. NSV’46 won het duel zoals u heeft kunnen lezen met 2-5 en heeft dus drie punten meer en staat op een vijfde plaats.