SJZ maakt een einde aan goede reeks Nicolaas Boys

Zoeterwoude | Op Sportpark Haasbroek is er een einde gekomen aan de goede reeks van Nicolaas Boys. SJZ bleek te sterk en won uiteindelijk terecht met 3-1. Hiermee komen de ploegen onder Nicolaas Boys weer dichterbij en verliest het ook de aansluiting met Zevenhoven.

De Nieuwveners begonnen wel goed aan de wedstrijd en waren de eerste tien minuten heer en meester met zeer behoorlijk veldspel. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Fitz MacLean en Milan Hoogervorst. Laatstgenoemde kreeg de grootste kans na een mooie voorzet vanaf links van Peter Burgmeijer. De kopbal van Hoogervorst ging echter naast. Hierna kwam SJZ beter in de wedstrijd en was het bij hun eerste grote kans direct raak. Na balverlies wegens miscommunicatie tussen Luke van Veen en Joost Verkerk, schakelde SJZ razendsnel en zette het middels een snelle kaats Mitchel Hensing vrij voor Xander Hardsteen. Die wist wel raad met deze kans en rondde vakkundig af: 1-0.

Na deze goal draaide het spelbeeld en was SJZ de rest van de eerste helft de bovenliggende partij. Nog geen twee minuten later leek SJZ de marge al te verdubbelen. Echter werd de goal terecht afgekeurd wegens buitenspel. In de 32e minuut werd het alsnog 2-0 na opnieuw een goal van Hensing. Na een mooie aanval mocht de middenvelder vrij uithalen van een meter of twintig. Dit deed hij opnieuw keurig en met een hard schot in de linkeronderhoek verschalkte hij opnieuw keeper Hardsteen. Voor rust kreeg SJZ nog een aantal kansen om de marge te vergroten, maar dit liet de thuisploeg na.

Mo Bougrine had genoeg gezien en probeerde na rust met het inbrengen van de van een blessure teruggekeerde Ravi Pijper weer het spel in handen te krijgen. Dit leek te werken want opnieuw startten de Nieuwveners goed. In de 51e minuut werd de aansluitingstreffer gemaakt door Milan Hoogervorst na een kort genomen corner door Sven Hoogervorst en Joost Verkerk. Na een voorzet van laatstgenoemde kon de jonge sterke spits de bal binnenwerken met een knappe volley: 2-1. Na deze aansluitingstreffer ging Nicolaas Boys op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam het nauwelijks tot grote kansen. Ook het inbrengen van de van een blessure teruggekeerde Fabio dos Santos mocht hier niet bij helpen. Milan Hoogervorst was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij miste de bal na een strakke voorzet van Joost Verkerk.

“Het moet volgende week wel beter willen we van NSV’46 winnen”

Fabio Dos Santos | Aanvaller Nicolaas Boys

SJZ bleef ook op zoek naar een doelpunt en zocht veelvuldig de behendige Timo Lagerberg, welke met zijn dribbels een plaag was voor de Nieuwveense defensie. In de 73e minuut werd de linksbuiten met een diepe bal bereikt en wist hij met een mooie dribbel Jordy van Eijk en Luke van Veen van zich af te schudden en rondde hij knap af met een mooi afstandsschot: 3-1. Na deze goal was het Nieuwveense verzet gebroken en kon SJZ de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Een terechte nederlaag voor Nicolaas Boys, maar het kan hoop putten uit het spel van de eerste gedeeltes van beide helften.

Fabio dos Santos beaamde dat de nederlaag terecht was: “Het was zonde om te verliezen, maar over de gehele wedstrijd genomen wel terecht denk ik. Ik vond ons goed starten, alleen verloren we het overwicht en kwam SJZ er meerdere keren goed uit en kwamen we terecht achter. We pakten het weer goed op in de tweede helft maar vergaten door te drukken, en na de 3-1 kwam de wedstrijd weer meer in evenwicht. Ik vond ons wat slordig in de latere fase van de opbouw, waarbij we redelijk veel door de lucht speelden. Dit moet wel beter willen we volgende week van NSV winnen.”

Daarnaast is Dos Santos opgelucht dat hij eindelijk weer in het veld staat na een zeurende blessure: “Ik ben natuurlijk weer blij om na wat maanden eruit te zijn geweest weer minuten te hebben gemaakt. Ik hoop dat ik de stijgende lijn door kan zetten en snel weer negentig minuten kan maken.” Hopelijk voor de Nieuwveners is dit al volgende week met de derby tegen NSV in het vooruitzicht. De beide ploegen staan slechts een punt van elkaar af en Nicolaas Boys heeft nog wat recht te zetten na de eerdere nederlaag tegen de Noordenaren dit seizoen.