0172SPORT, Sportief, Justin Verkerk

Matig Sportief verslikt zich in THB

Haarlem | Sportief heeft zich dit weekend lelijk verslikt in THB, de tegenstander waar men eerder in het seizoen nog met 13-3 van wist te winnen. Op de dag dat topschutter Stijn Molenaar zijn vertrek naar CSW bekend maakte, koos trainer Johan Peper voor een wijziging in tactiek. Waar het eerste komend seizoen een groot gat zal achterlaten pakte het tweede ongetwijfeld niet uit zoals Peper dat vooraf voor ogen had… 

Ondanks dat de thuisploeg veruit het meeste balbezit kende in het eerste bedrijf, had men nimmer de volledige grip over de tegenstander. Wel kwam Sportief na een goede combinatie tussen Justin Verkerk en spits Daniel van Leeuwen al na acht minuten op voorsprong toen laatstgenoemde een voorzet van Verkerk kon intikken. De tweede treffer bleef ondanks het veldoverwicht en enkele kleine kansjes uit. De ploeg uit Haarlem kwam zelf kort voor rust op gelijke hoogte toen een vrije trap mooi in de korte hoek achter Bjorn van der Laan werd geschoten.

Na de thee en ongetwijfeld enkele harde noten die moesten worden gekraakt, verscheen er een herkenbaarder Sportief. Er werd teruggegrepen naar het 4-4-2 systeem en hiermee waren de bezoekers direct een aantal keer gevaarlijk dichtbij een vernieuwde voorsprong. Zo testte Jorg van der Laan middels een kopbal het aluminium boven de Haarlemse sluitpost Lars van den Akker en voorkwamen de vuisten van de doelman een goal van Tosca Wens die het van afstand probeerde. Ook Daan Koot was in kansrijke positie, maar het doelpunt bleef andermaal uit. Een kwartier voor tijd viel ‘ie alsnog al was daar een blunder van Van den Akker voor nodig. Hij ging zichtbaar de mist in op een ogenschijnlijk makkelijk houdbaar schot van invaller Roy Baltus, maar de voorsprong voor de bezoekers was een feit. Drie punten in de tas en het vertoonde spel snel vergeten leek het te gaan worden, maar de thuisploeg had nog één uitbraak bewaard tot aan de slotminuten. Een lange bal betekende een één op één situatie waar doelman Van der Laan knap als winnaar uit de bus kwam. De daaropvolgende corner kwam op de arm van Wens en dit vond de arbiter voldoende om voor naar de stip te wijzen. Van der Laan moest nu het antwoord wel verschuldigd blijven en toezien hoe zijn ploeg duur en onnodig puntverlies leed.

“Het is al februari, we zijn nog ongeslagen en staan gewoon nog bovenaan”

Er is nul reden tot paniek volgens Jorg van der Laan

Jorg van der Laan was uiteraard kritisch en ontevreden maar tracht de neuzen dezelfde kant op te houden: “Dit was inderdaad niet onze beste wedstrijd. De tweede helft worden we een aantal keer wel gevaarlijk, maar de goal wilde vandaag gewoon niet vallen. Dan kan je een keer zoals nu tegen puntverlies oplopen, al was ook dit echt onnodig. Je moet deze over de streep trekken als je alsnog op voorsprong komt. Natuurlijk het moet beter, maar er is totaal geen reden tot paniek. Het is al februari, we zijn nog ongeslagen en staan gewoon nog bovenaan.”

Opstelling vv Sportief:
Bjorn van der Laan; Julian Tamse (62. Florian Nieuwkoop), Jorg van der Laan, Bart van Middelkoop, Quinten Langelaan; Tosca Wens ©, Roy Fransen, Daan Koot; Stijn Molenaar, Daniel van Leeuwen (62. Roy Baltus), Justin Verkerk

Archieffoto:Gerard Haak

SJZ maakt een einde aan goede reeks Nicolaas Boys

Altior verrast en wint verdiend van koploper Sporting Martinus