Seniorenvoetbal krijgt geheel nieuwe betekenis tijdens bekerwedstrijd Sportief

Woerdense Verlaat | Op het eigen Govert van Tilburg complex ontving Sportief afgelopen zaterdag de Haagse fusieclub PGS/VOGEL. Sportief kon in een uiterst rommelige eerste helft nog prima meekomen met de tevens in de vierde klasse acterende bezoekers, maar moest rust alsnog genoegen nemen met een ruime nederlaag.

Sportief mist nog altijd een flink aantal basisklanten waardoor trainer Cor Stoof flink moest schuiven. Zo kreeg spits Stijn Molenaar een positie in de laatste linie toebedeeld en nam de 55-jarige (!) Jan van der Laan plaats op de reservebank…
De ruststand betrof 0-1 na een mooi opgezette aanval van de bezoekers. De tweede helft was het minder rommelig en kwam er zeker bij de thuisploeg meer lijn in het spel. Sportief kwam dan ook verdiend terug in de wedstrijd door een goal van Kevin Haak. Molenaar veroorzaakte even later een strafschop die werd omgezet in een hernieuwde voorsprong voor de Hagenezen. Deze tegentreffer dreunde lang na waardoor de Hofstedelingen snel uitliepen naar een comfortabele 1-5 tussenstand.

Het laatste kwartier beet Sportief zowaar nog wat van zich af en wist het middels de gretig ingevallen Youri Querreveld nog terug te komen tot 2-5. De spits had even later het vizier iets te veel op het vijandige doel staan toen hij de bal had moeten afleggen op de meegelopen Roy Baltus maar in plaats daarvan in het zijnet schoot.

De 55-jarige Jan van der Laan had zich niet voor niets in zijn tenue gehesen en kreeg van Stoof in de slotfase ook nog wat speeltijd. Hierdoor ontstond de unieke situatie dat de senior de grasmat deelde met zijn zoon Bjorn die sinds dit seizoen de doelman van de groen-witte dorpsclub is.