Ambitieus Graaf Willem II VAC maatje te groot voor zoekend NSV’46

Wassenaar | Na de eerste bekerwedstrijd zal trainer Robert Swart tot de conclusie zijn gekomen dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor de Noordenaren drie weken voor de competitiestart. Het was geen moment bij machten om de groen-gele thuisformatie van een thuiszege te weerhouden.

Swart is nog zoekende naar zijn ideale basisploeg en koos er ook deze wedstrijd voor jongens aan het werk te zien die de laatste jaren niet bij de bekende namen hoorden. Enkele blessures lagen hierbij ook ten grondslag. Tijdens de eerste helft werd de ploeg van Swart van het kastje naar de muur werd gestuurd en zocht het happend naar lucht met een afgetekende 3-0 achterstand de kleedkamer op.
Nimmer wist het de bal voorin vast te houden en het middenveld had geen antwoord op de lopende mensen van de thuisploeg dat er zodoende lustig op los combineerde.

Met de inbreng van spits Lars de Jong en diepgaande middenvelder Mitchel Pijpers kwam er meer lucht voor de Noordenaren. De Jong bleek wel in staat de bal voorin vast te houden en de lopende Pijpers zorgde ervoor dat de rollen ook eens omgekeerd werden als het op ‘achter je tegenstander aanrennen’ aankwam… Pijpers kreeg zelfs twee dotten van kansen maar eenmaal bracht de keeper knap redding en de andere kans bleek de hoek te lastig.

Swart bracht met nog een klein half uur op de klok ook Jelle de Jong nog binnen de lijnen. De 36-jarige routinier traint sinds de voorbereiding voorzichtig weer mee en heeft zodoende het signaal afgegeven dat Swart de ervaren goalgetter weer vaker in kan gaan zetten. Een fitte De Jong kan op dit niveau misschien nog wel belangrijk zijn is de opvatting in Noorden. Tot scoren kwam de ervaren opvallende verschijning niet in het restant va de wedstrijd. De thuisploeg wist wel nog eenmaal te scoren waardoor de eindstand bepaald werd op 4-0.

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Niels Leliveld, Stefan van Tol ©, Daan Koot, Jelle Verlooij; Tim Verberg (46. Mitchel Pijpers), Jeffrey van Capel, Michael van Koert, Robbin Verhaar; Gerben Slomp (46. Lars de Jong), Kamiel Disseldorp (63. Jelle de Jong)

Foto: Robbin Verhaar in actie ©Archief Kees Verhaar

Seniorenvoetbal krijgt geheel nieuwe betekenis tijdens bekerwedstrijd Sportief

Altior maakt pijnlijk kennis met de zaterdag eerste klasse