Arjan van der Plas nieuwe trainer Waterlanders Dames 1

Nieuwkoop | De volleybalsters van het Nieuwkoopse Waterlanders (Promotieklasse) staan komend seizoen onder leiding van Arjan van der Plas. Eerder was Van der Plas actief bij VTC Woerden. Hij was daar onder andere trainer en coach van het VTC Woerden Talent Team. Opvallend detail is dat de vader van Arjan in de jaren negentig ook de Dames van Waterlanders onder zijn hoede heeft gehad. Van der Plas kijkt in ieder geval uit naar “superleuk en uitdagend seizoen” bij Waterlanders.

De nieuwe Waterlaners-trainer is 45 jaar en komt uit Woerden. Hij is getrouwd met Anke en heeft drie zonen waarvan de oudste speelt bij VTC Woerden in de A1 als libero. Zelf heeft Arjan voornamelijk in Woerden bij VTC gespeeld als spelverdeler. ‘Toendertijd was dat in Heren 2 in de tweede divisie. Het gebrek aan lengte heb ik gecompenseerd met blind fanatisme en héél hard werken’, aldus Arjan.

Als trainer heeft hij onder meer ervaring met JA1 en MA2 bij VTC Woerden en bij de Dames van Tivoc in Tiel en Keistad in Amersfoort. Arjan geeft aan de Waterlanders al een tijdje te kennen van met name de tijd dat zijn vader als trainer en coach actief was bij Waterlanders. ‘Dat was ergens in de jaren ’90 toen we nog speelden met witte ballen, de dames nog badstof broekjes droegen en Twix nog Raider was’, zo grapt Arjan.

Een team neerzetten dat voor elkaar werkt
Hij vindt als trainer met name de gezelligheid erg belangrijk en hij wil graag een team neerzetten dat voor elkaar werkt. ‘Als iemand een foutje maakt, moet de rest gewoon iets harder werken. Hard werken, inzet tonen, een goede verdediging en een mooie aanval, gezelligheid en natuurlijk een leuke afsluiting in de kantine, dat vind ik allemaal erg belangrijk.’

Smalle selectie; versterking gezocht
Op dit moment bestaat Dames 1 uit slechts acht speelsters en dat is vrij smal. ‘Gelukkig hebben de meeste dames veel ervaring en zijn ze lekker fanatiek. Er zijn ook jeugdspeelsters binnen de vereniging die potentie hebben om hoger te spelen. Het lijkt me leuk om een goede mix tussen ervaring en jeugd te maken.’ Het team staat open voor aanvullingen. ‘Jeugdspeelsters of herintreders mogen zich altijd aanmelden. Je hoeft niet te kunnen volleyballen, dat leren we je wel. En of we kampioen gaan worden? Geen idee maar we gaan er in ieder geval een superleuk en uitdagend seizoen van maken!’

Helaas geen Halve Marathon Nieuwkoop

Seniorenvoetbal krijgt geheel nieuwe betekenis tijdens bekerwedstrijd Sportief