Scheidsrechter staakt Sportief – Zevenhoven halverwege

Woerdense Verlaat | Rond de klok van half 12 werd – na een ingelaste herkeuring – het veld in het Woerdense Verlaat goed genoeg bevonden om de laatste wedstrijd van het jaar af te werken. Na een zeer regenachtige eerste helft besloot scheidsrechter Van der Velden -eigenlijk tot verbazing van iedereen – om de wedstrijd bij een stand van 2-1 alsnog af te gelasten.

De trainers – Cor Stoof van Sportief en Chris Snatersen van Zevenhoven – wilden graag doorspelen, de consuls van Sportief zagen ook geen gevaar en des te vreemder was het dan ook dat scheidsrechter Van der Velden geheel op eigen houtje vroegtijdig een einde bracht aan de tot dan toe zeer interessante derby.

Sportief kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong na een mooi genomen vrije trap van Stijn Molenaar. Zevenhoven drukte, was dreigend, maar kon moeilijk een gaatje vinden in de hechte verdediging van de thuisploeg. De ruimtes werden heel klein gemaakt en als er al een kans ontstond wisten de bezoekers de trekker niet over te halen. Uiteindelijk was het in de zevenendertigste minuut eindelijk raak en wist Danillo Boon het grote veldoverwicht in een doelpunt uit te drukken. Met een hard en laag schot bracht hij de stand weer in evenwicht. De verwachting dat Zevenhoven er nu ‘op en over’ zou gaan werd binnen enkele minuten alweer teniet gedaan. Volledig tegen de verhouding in kwam Sportief opnieuw op voorsprong. De ploeg knokte voor elke meter – verdient hiervoor overigens alle complimenten – en wist na één van de spaarzame uitvallen via Justin Verkerk de 2-1 te scoren. Dat de grensrechter van Zevenhoven met de vlag wapperde op dat moment deerde de hoofdrolspeler van deze middag niet. Het doelpunt werd door de opmerkelijke leidsman goedgekeurd, over het veld had hij dus duidelijk een andere mening, dat keurde hij wel af.

Uiteraard werd er na afloop volop gespeculeerd over de vervolgstappen, welke beslissing gaat de KNVB hierover nemen? Want was het niet zo dat vorig seizoen Floreant – Zevenhoven ook werd gestaakt in de rust wegens weersomstandigheden en de wedstrijd uitgespeeld werd? Daarnaast is het nog maar de vraag of de ploegen de wedstrijd volgende week wel kunnen en willen spelen, want zoals inmiddels bekend waaien veel spelers volgend weekend al uit om vakantie te gaan vieren…..wordt dus vervolgd.