Nieuwkoop vindt definitief de aansluiting met top na zege in Reeuwijk

Reeuwijk | Nieuwkoop heeft zaterdag definitief de weg naar boven ingezet. Michel Strating de zijnen verkeren – ondanks alle tegenslagen – in een uitstekende vorm de laatste weken en dit weekend moest ook CVC Reeuwijk aan de oranje dadendrang geloven. In Reeuwijk wist de ploeg alweer voor de vierde maal op rij ongeslagen te blijven.

CVC Reeuwijk had in de beginfase de wedstrijd in handen. De thuisploeg was veelal in balbezit en probeerde tot kansen te komen. Nieuwkoop was die fase één keer gevaarlijk, maar een schot van Dirk van den Haak vloog voorlangs. Langzaamaan kwam de brigade van trainer Michel Strating steeds meer in het eigen spel en kreeg het zodoende steeds meer vat op de wedstrijd.

Na iets meer dan een half uur spelen werd Dennis Boer in de diepte aangespeeld. De linksbuiten deed dit in buitenspelpositie, maar de grensrechter van de thuisploeg had al een aantal keer onterecht voor buitenspel gevlagd en was zijn krediet bij de scheidsrechter kwijtgeraakt die hem dan ook liet staan. Dit buitenkansje liet Boer zich niet ontnemen, 0-1.
Drie minuten voor rust was het Chiel Groenewoud die het net wist te vinden. Een vrije trap werd vanaf rechts voor het doel gekopt, waar Groenewoud vogelvrij de 0-2 kon binnentikken.

‘Eindelijk kunnen we kijken naar de plekken waar we horen’

Michel Strating | Trainer sv Nieuwkoop

Na rust kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken en was het veelal in balbezit. Dit leverde na vierenvijftig minuten ook de aansluitingstreffer op. Een hoge bal voorbij de tweede paal werd binnen geschoten door Moussa Kalisse. Lang konden de Reeuwijkers hier echter niet genieten, want twee minuten later bolde het net alweer aan de andere zijde. Een lage voorzet vanaf de linkerkant werd bij de eerste paal door Sam Vijfhuizen op waarde ingeschat en de spits in vorm tekende zodoende alweer voor zijn negende competitietreffer én een 1-3 voorsprong.
Dirk van den Haak kreeg de mogelijkheid om de marge nog ruimer te maken, maar zag zijn schot van richting veranderd naast het doel caramboleren. De blauw-rode opponent kwam na zeventig minuten weer terug in de wedstrijd na een klutssituatie uit een hoekschop. Via verdediger Justin Poelwijk belandde de bal uiteindelijk achter Thomas Boekestein in het eigen doel, 2-3.

CVC Reeuwijk kreeg in de extra tijd nog één enorme kans op de gelijkmaker, maar wist die niet te benutten. Een hoge bal werd door doelman Thomas Boekestein gemist, binnengehouden door een van de oplettende aanvallers en uiteindelijk teruggelegd op Kalisse. Maar hij schoot de bal een paar meter voor het doel hard naast waardoor Nieuwkoop opgelucht adem kon halen.

Het verschil op de ranglijst met de nummer drie is vandaag gekrompen tot twee punten. De weg omhoog is nu echt ingezet en dat beseft ook trainer Strating. ‘Ik ben trots op de ploeg. Waanzinnige beleving vandaag en een terechte overwinning. Eindelijk kunnen we kijken naar de plekken waar we horen. Volgende week willen we de eerste seizoenshelft goed afsluiten en vervolgens in het nieuwe jaar nog verder omhoog kijken.’

Volgende week speelt Nieuwkoop de laatste minuten uit van de gestaakte wedstrijd tegen Lugdunum. Het mag de wedstrijd hervatten met een strafschop maar kijkt wel tegen een 0-1 achterstand aan. De Leidenaren treden aan met negen man na twee eerder gegeven rode kaarten. Weet de formatie van Strating deze wedstrijd nog om te zetten in winst kan het – na een slecht begin – zomaar de eerste seizoenshelft gaan afsluiten met een mooie derde plaats op de ranglijst.