0172SPORT, Siveo-NSV'46

Donkere wolken trekken zich samen boven NSV’46 na nieuwe domper

Zegveld | De maand december is voor NSV’46 geen feestmaand gebleken. Begin november leek de ploeg van Dennis van den Ing de weg omhoog te hebben gevonden maar na de domper in Linschoten en het verlies van vorig weekend bleek nu zelfs Siveo een te lastig te nemen horde. In Zegveld werd er op basis van de gehele wedstrijd terecht verloren.

Het eerste kwartier leek er voor de bezoekers geen vuiltje aan de lucht en dachten de – ondanks het hondenweer – ruim toegestroomde toeschouwers dan ook dat het wel eens een ruime zege voor de Noordenaren kon gaan worden. Het had dan ook zomaar binnen het kwartier op een marge van drie of vier kunnen staan. De Noordenaren combineerden er namelijk lustig op los en al na vijf minuten kon Mitchel Pijpers op aangeven van Robin van Koert de score openen. Zijn schot was echter veel te slap om doelman Erik Streng echt te verontrusten. Twee minuten later manoeuvreerde Lars de Jong zich op een geweldige manier langs twee verdedigers maar zijn punter met links die volgde belande in het zijnet. Van Koert zag daarna een lepe lob op het doel van de verder kanskoze Streng belandden nadat hij zich kinderlijk eenvoudig van directe tegenstander Jan Bruinink ontdeed na een ingooi. Dat moment was tekenend voor de krachtsverhouding in het eerste kwartier. Siveo liet zich overal simpel aftroeven en was steeds te laat. Een foutieve inspeelpass werd door de oplettende Cas van den Hoorn opgepikt rond de middenlijn waarna NSV’46 zich een weg richting de verdiende voorsprong counterde. De Jong kreeg de bal van Van der Hoorn en uiteindelijk was Van Koert het eindstation, 0-1.

Vanaf dat moment veranderde de wedstrijd volkomen. Siveo ging meer de fysieke duels opzoeken en de Noordenaren zette hier bar weinig tegenover. We zouden Siveo te kort doen het alleen maar hierop te gooien want ook voetballend vonden ze steeds vaker de goede oplossing. Vooral via de zijkanten wisten zij gevaar te stichten en liet het de kwetsbaarheid van de bezoekers zien. De eerste kans ontstond toen Marcel Verhaar directe tegenstander Gerwin Verlaan volkomen kwijt was na een voorzet vanaf de linkerkant, maar gelukkig voor hem wist Bas Kalshoven redding te brengen. Na iets meer dan een half uur was het wederom Kalshoven die op miraculeuze wijze Wesley Voorend van het score afhield. Twee minuten later was Verlaan tegenstander Verhaar te slim af maar zijn voorzet werd door Stefan van Tol van de voeten van Voorend gegleden. Vijf minuten voor rust was het weer Verlaan die werd vrijgelaten maar hij maaide – staande in het vijfmetergebied – volledig naast het leer waardoor de Noordenaren alsnog met een voorsprong gingen rusten.

Waar eenieder verwachtte dat de bezoekers na rust met een nieuw strijdplan ten tonele zouden verschijnen waren er geen wijzigingen waar te nemen in de formatie van Van den Ing. Het spelbeeld bleef dan ook onveranderd en het was wachten op de gelijkmaker. Nadat er een paar minuten werd geschuild voor een bui van snijdende hagelstenen vonden de blauw-gelen in de vierenvijftigste minuut waar het naar zocht. NSV’46 zette geen druk op een afvallende bal die vanuit de tweede lijn via het natte veld door Luuk Bregman tegen de touwen werd geschoten, 1-1.

‘Het lijkt wel of we na de 0-1 de rem intrappen’

Stefan van Tol | Aanvoerder NSV’46

Het spel in de stromende regen bleef onverminderd boeiend waarbij er een paar Noordenaren geweldig door het ijs zakten. Het combinatiespel van de openingsfase werd simpel verhinderd door de spelopvatting van Siveo en nimmer konden De Jong of Van Koert meer in stelling worden gebracht. NSV’46 werd getrakteerd op een lesje strijdlust van een voetbaltechnisch mindere ploeg en dat mag het zichzelf aanrekeken.
Toch had het de wedstrijd nog naar zich toe kunnen trekken. In de slotfase kreeg de verder onzichtbare Pijpers binnen vier minuten tweemaal dé kans zijn ploeg de drie punten te bezorgen maar dat was te veel van het goede geweest. De winnende viel in blessuretijd aan de andere kant. Het was invaller en oudgediende Bart van de Geer die na een scrimmage Sportpark de Beemd liet juichen, 2-1.

Aanvoerder Stefan van Tol, die na een uur uitviel met een op het oog nare hanstringblessure, was woest. ‘We beginnen goed volgens mij en komen ook meer dan terecht op voorsprong. We hadden eigenlijk al ruimer afstand moeten nemen in mijn ogen. Maar daarna lijkt het wel of we de rem intrappen. We komen steeds meer in de duels waarvan we weten dat zij daar beter in zijn. Het veld werd steeds groter en dus moeilijker te belopen voor ons. We geven daardoor zoveel kansen weg, ongelofelijk.’
Volgens de aanvoerder mist zijn ploeg momenteel een goede balafpakker op het middenveld waarmee hij onbedoeld maar zeker terecht wijst op het feit dat je het met louter sierpaarden niet redt als de mouwen moeten worden opgestroopt…

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Stefan van Tol © (59. Jeffrey van Capel), Kevin Fransen, Marcel Verhaar; Mitchel Pijpers, Daan Koot, Michael van Koert, Robbin Verhaar (66. Sjoerd Tuithof), Cas van der Hoorn; Lars de Jong, Robin van Koert

Foto’s: Kees Verhaar – Het noodweer leverde ongekend mooie taferelen op – bekijk hier alle foto’s

Scheidsrechter staakt Sportief – Zevenhoven halverwege

Gehavend Nicolaas Boys gaat met nederlaag de winterstop in