SCH ’44 veel te sterk voor NSV’46

Harmelen | Voor NSV’46 stond de lastige uitwedstrijd bij SCH ’44 op het programma. SCH – getraind door voormalig Zevenhoven-trainer Renato Dijksterhuis – had in de eerste zes competitiewedstrijden nog geen punt laten liggen en de doelcijfers (26-4) waren ook veelzeggend.

Dennis van den Ing besloot logischerwijs om voor een extra slot op de deur te kiezen en ruilde het 4-4-2 systeem in voor een 3-5-2 formatie. Toch was het eerste wapenfeit voor NSV, de ploeg die aantrad zonder de geblesseerde aanvoerder Stefan van Tol en de van een vakantie genietende Cas van der Hoorn. NSV zette goed druk aan de rechterkant van het veld en veroverde daar de bal. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij Robin van Koert en de spits zette zijn ploeg op een knappe 0-1 voorsprong. De grensrechter van SCH stak hier echter een stokje voor en vlagde het doelpunt onterecht af, hierdoor bleef de brilstand op het scorebord staan. Daarna was het vooral SCH dat dicteerde en de mogelijkheden kreeg. NSV kwam niet verder dan uitverdedigen, gevoetbald werd er niet en Dennis van den Ing besloot in te grijpen. Rechtervleugelverdediger Matthijs Maaijen werd van het strijdtoneel gehaald en Michael van Koert kwam voor hem in de ploeg om meer voetbal in het Noordense spel te brengen, wat overigens niet echt lukte. Vlak voor deze ingreep was de thuisploeg aan de leiding gekomen. Dom instappen van Sjoerd Tuithof werd afgestraft, de spits van SCH draaide bij Tuithof weg en alleen voor doelman Bas Kalshoven schoot hij de bal netjes binnen: 1-0. SCH vergat daarna de score te verdubbelen en op slag van rust leek Daan Koot zelfs voor de gelijkmaker te zorgen. Zijn schot van twintig meter ging echter rakelings over.

‘Het was een terechte nederlaag tegen een veel te sterke ploeg’

Stefan van Tol | Aanvoerder NSV’46

NSV kwam na de rust uitstekend uit de kleedkamer en kregen binnen enkele minuten twee grote kansen, gescoord werd er echter niet. Daarna speelde Tuithof opnieuw een ongelukkige hoofdrol, ditmaal met een onhandige overtreding in het strafschopsgebied. Dit werd uiteraard bestraft met een penalty, ondanks dat Kalshoven de goede hoek koos werd de score verdubbeld: 2-0. In de loop van de tweede helft werden de ruimtes steeds groter en hiermee wist SCH wel raad. Een kwartier voor tijd zorgde de ingevallen Menno van Zuijlen voor de eretreffer (3-1), hiervoor had SCH dus al een 3-0 voorsprong genomen. NSV probeerde met hard werken nog gevaarlijk te worden, echter hield de koploper uit Harmelen eenvoudig stand.

Na afloop was Stefan van Tol zoals altijd realistisch. ‘Het was een terechte nederlaag tegen een veel te sterkte ploeg. Bas Kalshoven, Kevin Fransen en Perry Lok waren aan onze kant de beteren vandaag, met name Kevin heeft heel veel werk verzet op het middenveld. Positief was ook de terugkeer van Nicky Geerlof, die na een langdurige liesblessure zijn rentree maakte’.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Matthijs Maaijen (23. Michael van Koert), Perry Lok, Marcel Verhaar, Sjoerd Tuithof (62. Menno van Zuijlen), Kamiel Disseldorp (81. Nicky Geerlof); Kevin Fransen, Daan Koot, Robbin Verhaar; Robin van Koert ©, Lars de Jong

Archieffoto Ronald Snellink

TAVV bewijst zichzelf een grote dienst

Eerste overwinning voor Nicolaas Boys