Eerste overwinning voor Nicolaas Boys

Nieuwveen | Eindelijk kon Nicolaas Boys weer gebruik maken van het eerste veld, dat door een inzaai probleem lange tijd buiten gebruik was geweest. De terugkeer op het echte gras wierp zijn vruchten af, want Nicolaas Boys boekte een dag na de succesvol verlopen veiling een 3-0 overwinning op Voorschoten ’97.

De zwart-groene formatie van Dijar Kasim werkte een goede eerste helft af. Nicolaas Boys zette de tegenstander onder druk en was ook veelvuldig in balbezit. Na tien minuten leek Sjef de Groot – ditmaal in de spits gepositioneerd – de score te openen, maar zijn schotpoging miste precisie. Een paar minuten later was het alsnog raak. De Groot wist ditmaal wel het net te vinden na een goede aanval over rechts. Voorschoten ging met de lange bal op zoek naar de gelijkmaker, maar de Nieuwveense verdediging had onder leiding van Luke van Veen en Rik Verkerk alles onder controle. Twintig minuten voor rust wist Nicolaas Boys de score te verdubbelen via Finn Janmaat: 2-0. In het restant van de eerste helft ging het spel op en neer, maar vlak voor rust leek de wedstrijd definitief beslist te worden. Niet door een treffer, maar door een rode kaart (twee keer geel) voor een Voorschoten verdediger.

In de tweede helft kwamen de Nieuwveners al snel op een 3-0 voorsprong. De doelman van de bezoekers maaide over een terugspeelbal heen, waardoor zij voor de vierde keer deze middag mochten aftrappen. De laatste veertig minuten konden eigenlijk ook schriftelijk afgedaan worden, wat voor de nat geregende supporters ook beter had geweest. Nicolaas Boys hoefde niet meer, en Voorschoten wilde de score niet nog verder laten oplopen en hield zodoende tien man achter de bal. Het resulteerde alleen nog in een aantal gevaarlijke voorzetten van de thuisploeg, maar gescoord werd er dus niet meer. Door de eerste competitiezege heeft Nicolaas Boys weer aansluiting gevonden met de middenmoot en hopelijk kan het nu de weg naar boven inzetten.

Tim Stouten; Jordy van Eijk (60. Daniel van der Voorn), Luke van Veen, Rik Verkerk, Tom van Gils; Joost Verkerk, Peter Burgmeijer ©, Finn Janmaat, Ravi Pijper; Jim Janmaat (60. Fitz MacLean), Sjef de Groot (65. Ivan Djurovic)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)