Sander van Dijk nieuwe hoofdtrainer Aarlanderveen

Aarlanderveen | SV Aarlanderveen heeft al snel een opvolger gevonden voor hoofdtrainer Gerald van der Klok. De pas 32-jarige Sander van Dijk – momenteel trainer van FC Lisse Onder-19 – zal volgend seizoen bij Aarlanderveen de eindverantwoordelijke zijn. Voor Van Dijk wordt het een weerzien met de assistent-trainers Henk van Hof en Henny van Raaij.

Van Dijk is al sinds zijn negentiende actief als jeugdtrainer, nadat hij door een zware kruisbandblessure noodgedwongen moest stoppen met voetballen. De uit Langeraar afkomstige trainer begon zijn trainersloopbaan bij Altior, verkaste vervolgens naar de jeugd van Alphense Boys en sinds twee seizoenen stond hij aan het roer van het hoogste jeugdelftal van FC Lisse. Hier maakte hij onlangs bekend om te stoppen, aangezien hij graag de stap naar het seniorenvoetbal wilde maken.

Bij Alphense Boys werkte Van Dijk al samen met Van Hof en Van Raaij en komend seizoen zullen zij met z’n drieën de scepter zwaaien. Van Dijk en zijn toekomstige assistenten delen dezelfde voetbalvisie. Voorzitter Leo de Jong denkt dan ook dat zij in Van Dijk de ideale trainer te hebben gevonden. ‘Na het aangekondigde vertrek van Gerald zijn we direct doorgeschakeld in de zoektocht naar een nieuwe trainer die past binnen de visie en speelwijze van de club. Na overleg met de technische commissie werd snel duidelijk dat Sander de beste optie is. We zijn dan ook zeer verheugd met deze deal’.

Van Dijk is in het dagelijks leven werkzaam als docent Wiskunde en gymleraar op het Groene Hart
Leerpark in Alphen aan den Rijn.

Archieffoto: Sander van Dijk (tweede van links) als jeugdtrainer van Alphense Boys. Links van hem Henny van Raaij, die volgend seizoen zijn assistent wordt bij Aarlanderveen.

Dennis Tijssen jaar langer bij TAVV

0172SPORT, Ludo Pistorius, Ludo's en don'ts, 0172SPORT column

Muziek & Sport