0172SPORT, Oliveo-Altior, Daan Vonk

Ruime nederlaag voor Altior op bezoek in Pijnacker

Pijnacker | Voor Altior stond de op papier lastige uitwedstrijd tegen nummer twee van de ranglijst Oliveo op het programma. Dit bleek niet alleen op papier het geval, de equipe van Manfred van den Bosch keerde met een 6-2 nederlaag huiswaarts. De grote uitslag gaf misschien niet helemaal het krachtsverschil weer.

Door de rode kaart van Jeroen Sassen van afgelopen weekend – en de daaropvolgende schorsing van twee wedstrijden – moest Van den Bosch een beroep doen op Bjorn van der Laan, de keeper van tweede elftal. AL na acht minuten moest hij voor de eerste keer het bal uit het net halen. Tom van der Weijden werd op het middenveld (te) simpel omspeeld door Niels Bentvelzen, geeft de bal aan Pjer Bom die langs Davey Smits snelt en de bal breed legt op de vrij doorgelopen Bentvelzen, 1-0.
Het spel golfde in de openingsfase op en neer waarbij Altior vooral gevaarlijk werd door de snelle Rick Keijzer de diepte in te sturen. Zo ook in de zesentwintigste toen Altior een vervroegt Sinterklaascadeautje kreeg. Keijzer was zijn directe tegenstander te snel af na een steekbal van Van der Weijden, wilde daarna laatstgenoemde weer in stelling brengen maar zijn pass was net te scherp. Van der Weijden kon niet meer bij de bal maar werd wel tegen de grond gewerkt, strafschop aldus arbiter Sprang. Thijs Noordsij pakte het presentje vervolgens dankbaar uit, 1-1.

Hier konden de bezoekers slechts vier minuten van genieten. Van der Laan verkeek zich lelijk op een afstandsschot van een meter of twintig van middenvelder Mark Milolaza, dat pijnlijk onder hem door hobbelde.

In de rust plaatste Van den Bosch een dubbele wissel waarbij de aanvallende intenties van de oefenmeester duidelijk zichtbaar waren. Altior mocht zeven minuten hopen dat het de wedstrijd kon doen omkeren voordat het een derde tegentreffer moest slikken.
Bom was attent na een mislukte dieptebal en liet vervolgens eerst Smits en daarna Stijn van der Meer zijn hielen zien voordat hij doeltreffend in de korte hoek uithaalde. Tien minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld. De ingevallen Ed van der Weijden begin een overtreding op randje zestien en de toegekende vrije trap werd over de muur achter Van der Laan geschoten. Ook de vijfde tegentreffer viel uit een vrije trap en daar zag Van der Laan er wederom niet geweldig uit. De als voorzet bedoelde inzet viel in de verre benedenhoek binnen. Met nog een kwartiertje op de klok revancheerde Van der Laan zich enigszins toen hij een goed genomen vrije trap uit de bovenhoek ranselde. Bij de daaropvolgende corner was hij echter kansloos toen een van richting veranderd schot vanuit de tweede lijn via het achterwerk van Daan van der Pijl in het doel rolde, 6-1.

‘Voetballend is deze ploeg niet beter dan wij, het verbaasde me dan ook dat zij op de tweede plaats staan’

Daan van der Pijl | Verdediger Altior

Het slotakkoord was voor de oranjehemden. Een voorzet van Tom van der Weijden op broer Ed was iets te scherp maar verraste daardoor ook Oliveo-doelman Peter-Paul de Rotte, 6-2.
Al met al een terechte nederlaag gezien de kansen. Altior-verdediger Daan van der Pijl kon maar moeilijk de juiste woorden vinden na de ruime nederlaag en had het gevoel dat deze onnodig was. ‘Voetballend is deze ploeg echt niet veel beter dan wij. Het verbaasde me dan ook dat zij op de tweede plaats staan. Het is uiteindelijk wel een terechte nederlaag maar ik denk dat we het deels bij onszelf moeten zoeken. Zonder iemand af te vallen heb ik het idee dat ze zesmaal op doel hebben geschoten. Alles vloog erin, sommige met het nodige geluk. We hebben gewoon te veel weggeven vandaag.’