Belangrijke overwinning voor Nicolaas Boys in zespuntenwedstrijd

Nieuwveen | Voor Nicolaas Boys waren de belangen groot in de thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden. Bij een overwinning zou men afstand nemen van Sporting Leiden, de nummer laatst van de ranglijst, daarnaast zou men een aantal andere ploegen op de ranglijst passeren en zodoende een plaats in de middenmoot innemen.

Deze week kreeg Dijar Kasim wel een aantal tegenvallers te verduren. Zo bleken zijn centrale verdedigers (Rik Verkerk en Luke van Veen) door blessures niet inzetbaar. Daniel van der Voorn en Christiaan Alderen waren hun vervangers, linksback Tom van Gils schoof hierdoor op naar het centrum van de verdediging. Doelman Koen Verlooij is ook nog altijd geblesseerd en ook zijn logische vervanger Tim Stouten was niet inzetbaar. Zodoende deed Kasim ditmaal een beroep op Kayo Burmanje. Burmanje is normaliter keeper van het tweede elftal, maakte vandaag zijn debuut in Nicolaas Boys 1 en deed dit meer dan verdienstelijk.

‘Een meer dan terechte zege. We hadden bij rust al met 4-0 voor moeten staan.’

Peter Burgmeijer | Aanvoerder Nicolaas Boys

In de eerste helft was Nicolaas Boys de betere partij en na een kwartier spelen werd dit al beloond in de vorm van een openingstreffer. Een afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van Finn Janmaat en de jonge technicus wist hier wel raad mee: 1-0. Daarna kreeg de zwart-groene brigade enkele grote kansen om de score te verdubbelen, maar men vergat de trekker over te halen. Op slag van rust viel de treffer ‘ineens’ aan de andere kant. Een zondagsschot belandde achter de verbouwereerde Burmanje: 1-1.

Na de rust was de wedstrijd wat meer in evenwicht, waarbij er vooral veel duels op het middenveld plaatsvonden. Nicolaas Boys kreeg minder kansen en de wedstrijd leek dan ook naar een gelijkspel toe te kabbelen. Zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam de bal voor de voeten van Sjef de Groot, deze bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit met zijn linker waardoor de bal in de verre hoek belandde: 2-1. De ontlading aan de W.P. Speelmanweg was begrijpelijk groot en door deze verdiende zege stijgen de Nieuwveners naar de negende plaats op de ranglijst, de verschillen zijn echter nog klein.

Kayo Burmanje; Daniel van der Voorn, Christiaan Alderden (46. Roy de Jong), Tom van Gils, Jordy van Eijk; Joost Verkerk, Peter Burgmeijer ©, Finn Janmaat, Ravi Pijper; Jim Janmaat, Sjef de Groot

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)