De Plas verslaat Breda met ruime cijfers

Nieuwkoop | Het gaat ontzettend goed met de Nieuwkoopse waterpoloërs. Dit weekend werd voor de zesde keer op rij gewonnen, ditmaal van SBC2000 uit Breda. Het eerste herenteam van De Plas stijgt hierdoor naar de vijfde plaats in de derde klasse bond.

De eerste periode ging redelijk gelijk en eindigde in een kleine voorsprong voor De Plas: 3-2.
Al snel in het tweede part maakt SBC2000 gelijk, echter De Plas was meer trefzeker en scoorde tweemaal: 6-4.

Na de helftwissel hadden de Bredanezen hun tactiek veranderd van een zoneverdediging naar pressing, om zo te proberen weer aansluiting te krijgen. De Nieuwkopers gingen echter goed met deze druk om en kregen hierdoor meer ruimte op de midvoorpositie. De verdediging van De Plas lag als een rots en de aanval was vlijmscherp in de afronding. Hierdoor liep De Plas uit naar maar liefst 11-5 in de derde periode.

In het laatste speldeel probeerde de gasten uit Breda met meer druk en feller spel nog wat te forceren, maar de thuisploeg raakte hier niet van onder de indruk. Ze bleven lekker scoren en liepen uit naar een prachtige overwinning van 15-7.

Doelpunten namens De Plas werden gemaakt door Thijs Valstar 5x, Greig Bannatyne 3x, John van Wijk 2x, Emil Hoogstad 2x, Brian van Eijk 2x en Peter Vork 1x.

Volgend weekend staat hekkensluiter BZC in Bergambacht op het programma.

0172SPORT, Oliveo-Altior, Daan Vonk

Ruime nederlaag voor Altior op bezoek in Pijnacker

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

De frontsoldaten