Rohda ’76 duwt Sportief richting uitgang

Woerdense Verlaat | Het is Sportief niet gelukt aansluiting te vinden richting de veilige tiende plaats. Sterker nog het verloor van voormalig degradatieconcurrent Rohda ’76 en zag na afloop dat ook Linschoten drie punten had overgehouden aan de ontmoeting met Bodegraven. De wolken boven Sportpark Govert van Tilburg worden steeds donkerder…

Het zat Sportief ook niet mee dat tegenstander Rohda de laatste weken uitstekend draait en zelfs bovenaan staat in de strijd om de derde periodetitel. Dit was overigens tijdens de eerste helft verre van zichtbaar.
Sportief begon goed aan het duel en liet zien dat het nog altijd geloofd in een Houdini-act. Stijn Molenaar zette al vroeg de 1-0 op het bord, maar deze werd afgevlagd. Sportief liet zich niet uit het veld slaan en ging rustig verder. De thuisploeg was de betere ploeg en niet veel na de afgekeurde goal kwam het alsnog op voorsprong. Molenaar fungeerde ditmaal als aangever, Justin Verkerk schoot de bal tegen de touwen.
Na de 1-0 kwam Rohda beter in de wedstrijd en ontstond gelijkwaardige pot met sporadisch een klein speldenprikje. Het publiek veerde slechts eenaal op toen Molenaar voor rust op weg leek naar de 2-0. Helaas werd hij weer, nog voor het gevaarlijk kon worden, terug gevlagd. Vele met een groen-wit hart twijfelde aan de lezing van de grensrechter.

De tweede helft stond er een beter Rohda aan de aftrap dat ook het initiatief steeds meer naar zich wist toe te trekken. Tot vele verontrustende momenten voor het doel van Nick Stark leidde dit echter niet. Steeds liepen de in het rood spelende Bodegravers zich vast op de taaie Sportief-defensie. De beste kans was vlak na rust zelfs voor Sportief geweest maar Maico du Chatenier liet na een fraaie kopbal van Molenaar zien dat hij nog altijd één van de betere keepers is in deze afdeling.
‘Zelf gaven we vrijwel niks weg en zaten er overal goed tussen. Daarentegen creëerden we ook niks meer waardoor wij het gevoel kregen dat de wedstrijd in het slot zat. Maar twintig minuten voor tijd deed een zondagsschot de wedstrijd kantelen’, sprak Jorg van der Laan.
Rohda-middenvelder Rick Vogels kreeg de bal voor de voeten, bedacht zich geen moment en haalde vanaf een meter of twintig verwoestend uit. ‘We moesten winnen dus na de goal gingen we aanvallend meer risico nemen en brachten we Sven (van Oudenallen, red.) in het veld. Maar nog voordat we aan het slotoffensief konden beginnen lag hij er aan de andere kant alweer in…’

Verantwoordelijk voor het doelpunt was oud-Aarlanderveen aanvaller Daniel van Leeuwen. De inmiddels veertigjarige spits was na de rust ingebracht. Middels een kopbal van dichtbij bewees hij zijn waarde en bezegelde hij misschien wel het lot over Sportief.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is het gat voor Sportief naar de nieuwe nummer tien VEP zeven punten. Het wordt een steeds uitzichtlozere situatie, beseft ook Van der Laan: ‘Het wordt inderdaad steeds lastiger, maar we blijven hoop houden. Meer kunnen we ook niet doen…’