Nicolaas Boys houdt zicht op nacompetitie na verdiende overwinning

Nieuwveen | Ondanks dat de Nieuwveners op een 0-1 achterstand kwamen wisten zij uiteindelijk toch weer drie belangrijke punten aan het totaal toe te voegen om op die manier zicht te houden op de nacompetitie. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is het gat met de nummer vier inmiddels geslonken tot drie punten.

Nicolaas Boys begon sterk aan de wedstrijd en wist al snel kansen te creëren. Eigenlijk was het wachten op een doelpunt voor de thuisploeg maar na drie gemiste kansen was de openingsgoal – volledig onverwacht – voor de Woerdenaren. Uit een vrije trap, zo’n vijfentwintig meter van de goal, wist VEP spits Max Willebrands koppend de 0-1 te maken. Het feest duurde voor de bezoekers echter niet lang want na vijf passes vanaf de aftrap stond de 1-1 alweer op het scorebord. Een prachtige voorzet van Ravi Pijper belandde op het hoofd van Milan Hoogervorst die de gelijkmaker wist in te koppen. Nicolaas Boys hield daarna het tempo in de wedstrijd en dit resulteerde nog geen vijf minuten later in de verdiende voorsprong. Rowan Sassen legde een afgemeten voorzet knap terug op Rocco Uyttewaal die vervolgens de 2-1 wist aan tekenen.

‘De nacompetitie speelt niet heel erg in de groep. Het belangrijkste is dat we nu weer goed spelen en punten pakken.’

Peter Burgmeijer | Middenvelder Nicolaas Boys

In de tweede helft was het knokken geblazen voor de Nieuwveners. De verlossende derde goal bleef lang uit waardoor VEP lang geloof hield in een goede afloop. Na een half uur vechtvoetbal was de opluchting daarom groot toen Michael Heemskerk, op aangeven van Sven Hoogervorst, de beslissende 3-1 wist te maken na een goed uitgevoerde counter.

Peter Burgmeijer was na afloop blij met de punten, maar vooral te spreken over de manier waarop zijn ploeg op dit moment voetbalt. De ploeg die na de winterstop erg wisselvallig presteert begint weer te lijken op de ploeg die het zo goed deed in de eerste seizoenshelft. ‘We hebben de wedstrijd pas laat op slot gegooid, maar dit zijn drie hele fijne punten. De nacompetitie speelt niet heel erg bij ons, maar inderdaad, als je kijkt naar de stand op de ranglijst, komen we wel dichtbij nu. Met nog vijf wedstrijden hebben we nog een gat te dichten van drie punten. Maar laten wij maar gewoon goed blijven voetballen en punten pakken, dan zien we wel waar het eindigt.’

Opstelling Nicolaas Boys:
Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Luke van Veen ©, Rik Verkerk, Jari Wijfjes; Rocco Uijttewaal (80. Koen van Leeuwen), Joey van den Haak, Peter Burgmeijer, Ravi Pijper (46. Sven Hoogervorst); Rowan Sassen (60 Michael Heemskerk), Milan Hoogervorst (80. Fitz MacLean)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Aarlanderveen herstelt zich voor rust van enorme kater

Rohda ’76 duwt Sportief richting uitgang