Nieuwkoop geeft in slotfase overwinning uit handen

Leiden | Een duel in niemandsland, zo kun je de ontmoeting tussen Sporting Leiden en Nieuwkoop gerust noemen. De thuisploeg was er vooraf nog niet echt gerust op niet alsnog in de gevarenzone te geraken en dit resulteerde er dan ook in dat zij net iets meer strijd leverde voor de punten.

Dat Nieuwkoop een karrenvracht aan basisklanten mistte was misschien ook een reden voor het povere optreden van de oranjehemden. Onder meer topscorer Sam Vijfhuizen en aanvoerder Joris Verweij moesten geblesseerd toekijken.

De eerste helft was gelijk opgaand waarbij de bezoekers, op een dramatisch slecht veld, het betere van het spel hadden. De kansenverhouding was wel in het voordeel van de thuisploeg. Nieuwkoop was namelijk eenmaal dichtbij met een bal op de lat, aan de overkant moest Thomas Boekestein drie keer handelend optreden toen er een Leidse aanvaller voor zijn neus op dook. Steeds was hij alert en maakte hij zijn doel klein waardoor hij een achterstand wist te voorkomen. Gescoord werd er zodoende voor de rust niet.

‘In dit soort wedstrijden missen we net even de scherpte die er bijvoorbeeld tijdens de derby tegen Aarlanderveen wel was’

Berst Boers | Elftalleider SV Nieuwkoop

Na de onderbreking pakte Nieuwkoop vanuit het niks na een uur de leiding. Een prima aanval eindigde bij Chiel Groenewoud die het leer vanaf randje zestien in de verre hoek krulde. Sporting Leiding ging hierna nog meer de lange bal spelen en hier had Nieuwkoop van moeten profiteren. Invaller Omar Ghairat had dé kans toen hij vanuit de counter vrij op het vijandelijke doel afging, maar de jongeling wist zijn debuut in het eerste elftal niet met de 2-0 te bekronen. Zeven minuten voor tijd kwamen de Leidenaren langszij. Een bal achter de verdediging betekende eerst nog een schot op de paal, maar in de rebound was Boekestein kansloos. Het leek op een puntendeling uit te draaien maar nog voor het eindsignaal pakte de thuisploeg alsnog de volle buit. Een hoog ingebrachte bal werd met het hoofd verlengt en bereikte een geheel vrijstaande Leidenaar die de bal met de borst controleerde en in de hoek kon schuiven.

‘Een gelijkspel was denk ik verdiend geweest maar in dit soort wedstrijden missen we net even de scherpte die er bijvoorbeeld tijdens de derby tegen Aarlanderveen wel was. En dat is aan de ene kant ook wel logisch want we staan op de ranglijst in niemandsland natuurlijk’, keek elftalleider Bert Boers terug op de nederlaag.