0172SPORT, Altior - Wilhelmus

Rode kaart Jeroen Sassen doet Altior de das om tegen Wilhelmus

Langeraar | Altior speelde afgelopen zondag onder een lekker winters zonnetje een prima wedstrijd tegen Wilhelmus en leek lange tijd op weg om weer eens een driepunter te pakken. NA iets minder dan een uur ging het mis toen Jeroen Sassen van het veld werd gestuurd en Wilhelmus een strafschop kreeg.

Voorafgaand aan de wedstrijd ging de aandacht uit naar Ed van der Weijden – de topschutter van afgelopen seizoen – die zijn rentree maakte in de wedstrijdselectie van coach Manfred van den Bosch. De rappe aanvaller kon vanwege werkverplichtingen niet langer in actie komen maar nu zijn opleiding minimaal tot maart stil ligt heeft hij besloten zijn rode kicksen weer uit de wilgen te halen. ‘Het eerste deel van mijn opleiding is afgerond en de volgende fase begint pas over een half jaar. Ze zijn ermee bezig dit naar voren te halen maar zoals het er nu uitziet ben ik er tot juni bij’, aldus Van der Weijden die tegen Wilhelmus op de bank begon.

De eerste helft was matig te noemen waarbij de thuisploeg niet veel wist te creëren en het een tweetal kansen weggaf. Na iets minder dan twintig minuten moest Sassen ingrijpen op een lage inzet van Wilhelmus-aanvaller Jake Smart, een paar minuten later werd er uit kansrijke positie naast gekopt. Meer gaf de Altior-defensie niet weg tegen de technisch vaardige bezoekers. Voorin werd er weinig gecreëerd en ontbrak het in die linie aan vernuft. Dit veranderde na rust met de inbreng van der eerder genoemde Van der Weijden. Er zat direct meer gevaar en diepte in het spel van de oranjehemden. Alsof het zo moest zijn was het Van der Weijden zelf die vijf minuten na rust de openingstreffer tegen de touwen kopte. Hij sprong, na een voorzet van Reber Taha, hoog boven iedereen uit en verschalkte vervolgens de Haagse-goalie.

‘Het was zeker geen slaan, maar het was natuurlijk oliedom en hierdoor verliezen we de wedstrijd’

Een schuldbewuste Jeroen Sassen als reactie op zijn rode kaart

Altior had de controle en speelde de tweede helft met meer energie dan in het eerste bedrijf. Dit veranderde toen de zevenenvijftigste minuut aanbrak… In de minuten hiervoor was Sassen al meermaals in aanraking gekomen met Smart die steeds op de Langeraarse doelman doorliep. Zo ook in die bewuste minuut. Sassen reageerde met een duw, dat door scheidsrechter Edwin Vlek geïnterpreteerd werd als een slaande beweging. In plaats van een vrije trap (de arbiter wilde fluiten voor een aanvallende overtreding), volgde een rode kaart en een strafschop tegen.
‘Ik schrok oprecht van de rode kaart. Er werd al voor de derde keer in korte tijd op me doorgelopen en ik reageerde. Het was zeker geen slaan, zo heeft ook Smart verklaard gelukkig, maar het was natuurlijk oliedom. Hierdoor verliezen we uiteindelijk de wedstrijd’, aldus een schuldbewuste Sassen.

Er was niet direct een reservekeeper beschikbaar wat Van den Bosch zichzelf mag aanrekenen. Tom van der Weijden wierp het keepersshirt over de schouders maar was kansloos op de inzet van Jack Adam, 1-1. Ondertussen was verzorger Marco Sassen zich aan het klaarmaken om de vacante positie van zijn jongere broer in te gaan nemen. De oud-keeper liet vervolgens zien dat hij dit vak nog altijd beheerst en had enkele knappe reddingen in huis.
Zo dook hij stijlvol in de zeventigste minuut een bal uit de kruising en tikte hij een vrije trap vier minuten later uit de rechter benedenhoek.

De jongste Sassen was vol lof over het optreden van zijn oudere broer. ‘Marco is iemand waarvan je altijd op kan. Ik heb mijn basisplaats te danken aan het feit dat hij noodgedwongen moest stoppen. Ook vandaag keepte hij met een verrekte knieband een wereldpot.’
Helaas moest de oudste Sassen in de tachtigste minuut alsnog vissen. Een intikker van Smart uit de rebound na een schot op de paal bleek hem te machtig. Altior toonde veerkracht met tien man en kreeg nog twee prima kansen op een puntje. Eerst was het de opkomende Sven van Vliet die in het vijandelijke strafschopgebied werd bediend door Thijs Noordsij maar zijn volley werd een mispeer dat naast de goal rolde. Daarna was het Ed van der Weijden die net te weinig kracht mee kon geven aan zijn kopbal na een vrije trap van broertje Tom.

Wederom stond de equipe van Van den Bosch dus met lege handen maar er gloreert weer een beetje hoop bij de Langeraarders. Er zit meer idee in het aanvalsspel met Van der Weijden en ook iets meer opportunistischere ballen hebben meer effect nu de onvermoeibare aanvalsleider is teruggekeerd.

Jeroen Sassen; Daan Vonk, Davey Smits, Daan van der Pijl, Sven van Vliet; Daan Versluis (65. Rick Keijzer), Thijs Noordsij ©, Stan Janssen; Tom van der Weijden, Daan Oostdam (46. Ed van der Weijden), Reber Taha (61. Marco Sassen)