Nicolaas Boys delft het onderspit in Bloemendaal

Bloemendaal | Na twee overwinningen op rij reisde Nicolaas Boys vol vertrouwen af naar Bloemendaal. Niet om aan het strand te liggen, maar om vijf kilometer verderop tegen de plaatselijke B.V.C. aan te treden. De wit-oranje formatie was goed aan het seizoen begonnen met zes overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag, waarbij aangetekend moet worden dat het puntverlies alleen in de eerste twee wedstrijden werd geleden. Oftewel, ook de thuisploeg barstte van het zelfvertrouwen en was al zes wedstrijden zonder puntverlies.

Van meet af aan was duidelijk dat Bloemendaal niet voor niets op de tweede plaats staat. De beachboys bleken voorin dusdanig veel kwaliteit te hebben dat het erg makkelijk kansen wist te creëeren. Desondanks kon Nicolaas Boys in de beginfase redelijk mee voetballen, maar in tegenstelling tot bij de thuisploeg wist “zwart en groen” – zoals vaker dit seizoen – echter nauwelijks kansen te krijgen en ontbrak het dan ook aan echte doelpogingen. Aanvaller Sjef de Groot probeerde het nog wel tweemaal van afstand en door een misverstand tussen Jim Janmaat en Ravi Pijper werd een grote mogelijkheid om zeep geholpen. Toch kwam Bloemendaal pas in de vierenveertigste minuut op een 1-0 voorsprong, hierdoor gingen de Nieuwveners met een slecht gevoel aan de thee.

In de dertiende minuut van de tweede helft werd de score verdubbeld en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Nicolaas Boys probeerde het nog wel, maar elke aanval stokte minimaal twintig meter voor de goal van doelman Barry van den Brink. Tien minuten voor tijd wist Bloemendaal er ook nog 3-0 van te maken, deze treffer was eigenlijk alleen nog maar goed voor de statistieken. ‘Het zat er niet echt in vandaag’, was het realistische commentaar van aanvoerder Peter Burgmeijer.

Volgende week staat er voor de ploeg van Dijar Kasim veel op het spel, er wordt namelijk thuis aangetreden tegen hekkensluiter Sporting Leiden. Bij een overwinning kunnen de boys zomaar een paar plaatsen stijgen, maar bij een nederlaag komen de bezoekers angstig dichtbij. Sporting Leiden ruikt echter bloed, aangezien zij gisteren voor het eerst dit seizoen wisten te winnen. We kunnen dus spreken van een absolute degradatiekraker.

Tim Stouten; Jordy van Eijk, Luke van Veen, Rik Verkerk, Tom van Gils; Joost Verkerk (60. Christiaan Alderden), Peter Burgmeijer ©, Finn Janmaat, Ravi Pijper (75. Rowan Sassen); Jim Janmaat (70. Fitz MacLean), Sjef de Groot

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)