Ondermaats Sportief kansloos ten onder tegen concurrent Linschoten

Woerdense Verlaat | Vooraf werd deze wedstrijd als een “zes punten duel” getypeerd, de nummer laatst en voorlaatst van de ranglijst tegenover elkaar. Op het veld was echter niet te zien dat Linschoten slechts één puntje meer had weten te verzamelen; de gehele wedstrijd waren de bezoekers feller en beter en het was dankzij keeper Colin Griffioen dat het “maar” 0-5 werd.

Al binnen het kwartier kon het strijdplan van Sportief de prullenbak in. De in het roze gestoken formatie uit Linschoten kwam twee keer op de helft van Sportief en was net zo vaak trefzeker. Sportief probeerde het wel maar werd de gehele eerste helft niet gevaarlijk, Linschoten had de bal, zocht geduldig naar de ruimte en scoorde voor dat trainer Cor Stoof in de rust kon proberen de zaken te doen keren ook nog de allesbeslissende 0-3.

‘Het heeft het er geen moment ingezeten dat we vandaag een resultaat konden halen’

Een ontgoochelde Matheus Riezebosch

Toch veranderde er iets na thee. Men kreeg een ander Sportief te zien, dat veel feller was en weer de wil had gevonden om de bal te veroveren. Tot kansen leidde dit overigens niet op een afstandsschot van aanvoerder Tosca Wens na. Linschoten had nog altijd het betere van het spel zonder echt grote kansen te creëren. De eerste serieus gevaarlijke aanval leverde direct de 0-4 op. De aanvalsleider van de bezoekers werd onreglementair naar de grond gehaald en de aanvoerder knalde vanaf de stip kiezelhard dwars door het midden raak. Twintig minuten voor tijd moest Sportief ook nog verder met tien man na een keiharde charge van de net ingevallen Wessel van Vliet, die rood voorgeschoteld kreeg van de prima fluitende vrouwelijke arbiter. Linschoten zette nog wel aan maar gelukkig voor Sportief maakte het uit de vele kansen nog maar één doelpunt en bleef de teller op vijf steken.

Een ontgoochelde Matheus Riezebosch was na afloop duidelijk. ‘De gehele wedstrijd hebben we achter de feiten aangelopen en dat is ook onszelf aan te rekenen. Het heeft het er dan ook geen moment ingezeten dat we vandaag een resultaat konden halen, volgende week tegen Siveo moet dat echt anders.’