Effectief Aarlanderveen verslaat dominerend Oudewater

Aarlanderveen | FC Oudewater begon vorige week uitstekend aan de hervatting van de competitie, want op eigen veld werd met Nieuwkoop met 3-0 verslagen. Aarlanderveen was dus gewaarschuwd voor de rood-wit gestreepte brigade, die een ietwat teleurstellend eerste seizoenshelft hadden afgewerkt.

De bezoekers uit Oudewater waren het eerste half uur de betere partij. Met uitstekend veldspel werd Aarlanderveen teruggedrongen en daarbij kregen ze ook een aantal mogelijkheden, toch was de grootste kans voor de thuisploeg. Na een goede actie van Aziz El Bouazatti werd Sallem Chemlalli alleen op de doelman afgestuurd. De inzet van Chemlalli werd echter net voor de doellijn weggehaald.

‘Ik denk niet dat ik overdrijf door te zeggen dat Oudewater zo’n zeventig minuten op onze helft heeft gespeeld’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

In de laatste tien minuten voor rust bleek Aarlanderveen extreem doeltreffend te zijn. Eerst was het El Bouazatti die voor de 1-0 mocht aantekenen na een prima corner van Elias Karmiris. Een paar minuten was het Jorn Poelwijk die slim reageerde op een dieptebal, de keeper omspeelde en een geflatteerde 2-0 voorsprong op het scorebord zette. Kort hierna reageerde doelman Maico du Chatinnier goed op een eigen inzet, waardoor de aansluitingstreffer uitbleek en er met een marge van twee werd gerust.

Na de thee maakte Oudewater opnieuw het spel, het creëerde echter te weinig om het Aarlanderveen echt lastig te maken. Mede door het uitstekende keeperswerk van Du Chatinier en de meer dan betrouwbare defensie bleef de thuisploeg uiteindelijk relatief simpel overeind.

De uitblinkende doelman was blij met de moeizame overwinning: ‘Het was geen makkie vandaag. Zij kregen veel kansen en van onze kant was het niet goed genoeg. Het geeft wel weer een goed gevoel om me vandaag weer te onderscheiden en opnieuw de nul te houden.’ Aarlanderveen trainer Arjen Linstra vult de hoofdrolspeler aan: ‘Ik denk niet dat ik overdrijf door te zeggen dat Oudewater zo’n zeventig minuten op onze helft heeft gespeeld met heel aardig positiespel. In deze fase van de competitie moet je slechte wedstrijden ook zien te winnen en dat hebben wij gelukkig prima gedaan.’