0172SPORT, NSV'46 - Bodegraven, Robin van Koert

Robin van Koert keert terug op het oude koetennest

Noorden / Ter Aar | Eind februari 2020 kondigde Robin van Koert zijn vertrek bij jeugdliefde NSV’46 aan op deze site. Hij vertrok naar TAVV, waar hij op een niveau hoger ging acteren. Vandaag – iets minder dan twee jaar later – maakt hij bekend na dit seizoen te zullen terugkeren op het oude vertrouwde nest.

Het huidige seizoen begon goed voor de 27-jarige spits. Als invaller was hij een paar keer belangrijk voor zijn ploeg waardoor trainer Dennis Tijssen niet langer om hem heen kon. In Noorden was hij jarenlang de onbetwiste aanvalsleider, in Ter Aar kende hij meer concurrentie en moest hij ook wel eens plaatsnemen op de bank. Toch kijkt hij terug op een mooie periode. ‘Bij TAVV heb ik het van meet af aan naar mijn zin gehad, en nog steeds trouwens. Het is echt een leuke groep en gezellige vereniging. Daar ligt ook niet de reden om weer terug te keren naar NSV’46. Vergeet niet dat het door de corona niet de makkelijkste periode was om ergens nieuw te beginnen. Al met al heb ik natuurlijk nog niet heel veel wedstrijden kunnen spelen. Dit seizoen gaan we zoals het er nu naar uitziet gelukkig wél afmaken en daar heb ik ook alle vertrouwen in. Ik ga mijn periode hier mooi afsluiten en hoop nog een aantal keer van waarde te mogen zijn’, aldus Van Koert.

De rentree van Menno de Jong is een van de voornaamste redenen voor de toch wel redelijk snelle terugkeer naar Noorden. ‘Ik wilde altijd graag nog eens met Menno voetballen, in de E’tjes stonden we voor het laatst samen op het veld. Nu hij sinds afgelopen zomer is teruggekeerd is de kans daar om samen in het eerste te spelen. Sowieso gaf ik bij mijn vertrek al aan dat ik zou terugkeren en in Noorden te willen afsluiten. Ik word komende zomer 28, hoe lang zal ik nog selectievoetbal spelen? Een paar seizoenen nog wel natuurlijk, en het mooiste is om af te sluiten met vrienden. Ook mijn broer voetbalt nu nog. Die was overigens erg enthousiast toen ik hem vertelde dat ik terugkwam. Een welgemeende “goed bezig Rob” kreeg ‘ie er nog net uit, haha.’

‘Met mij erbij gaan we volgend jaar op zeker voor een tastbare prijs’

Robin wil met NSV’46 meedoen om te prijzen komend seizoen

De Noordenaren kenden dit seizoen een prima start en verloren slechts eenmaal tot aan de corona-break, maar om écht om de prijzen mee te doen komen “de koeten” waarschijnlijk te kort. Met de terugkeer van de voormalig topscorer keert er een belangrijke pion terug en hier zal coach Robert Swart niet geheel ontevreden mee zijn. De technisch begaafde midvoor is immers een garantie voor doelpunten en zal er na bijna twee seizoenen TAVV geen mindere voetballer op zijn geworden. Zelf tempert hij op geheel eigen wijze de verwachtingen dat er een betere speler zal terugkeren: ‘Natuurlijk heb ik daar veel geleerd, vooral op de trainingen. Die zijn van een best hoog niveau en dat komt vooral doordat er – vooral door de wat oudere jongens veel gecoacht – wordt. Maar wat ik al eerder aangaf, het is tot nu toe een rare tijd geweest met veel onderbrekingen en een niet afgemaakt seizoen, de groei die ik als speler heb doorgemaakt zal gering zijn. Verwacht niet dat ineens Berbatov terugkeert.’

Wel hoopt hij met NSV’46 mee te kunnen gaan doen om de prijzen. ‘Er staat een goede groep, met Menno erbij is er vel kwaliteit bijgekomen en ze doen het ook best aardig dit seizoen natuurlijk. Dit ondanks dat er een paar belangrijke schakels al een tijdje ontbreken. Met hen terug en mij erbij gaan we volgend jaar op zeker voor een tastbare prijs.’

3 jaar 0172SPORT

Mo Bougrine, 0172SPORT

Mo Bougrine ook volgend seizoen hoofdtrainer Nicolaas Boys