3 jaar 0172SPORT

Na maanden van voorbereiding lanceerden we op 15 januari 2019 0172SPORT als opvolger van het sportkatern van RTV Lokaal. Vol energie stortten we ons op een nieuw avontuur en kozen we voor een iets andere invulling dan onze voorganger. Met onder andere zadelhoesjes en posters bij de voetbalclubs, en acties via social media zorgden we ervoor dat niemand om ons heen kon. Ons eerste half jaar gebruikten we dan ook vooral om naamsbekendheid te creëren en om het wiel uit te vinden.

Inmiddels zijn we ruim drie jaar verder met veel trouwe volgers tot gevolg, maar in de tussentijd hebben we ook regelmatig met elkaar om de tafel gezeten om zaken anders aan te pakken. Zo zijn we bijvoorbeeld met het filmen van wedstrijden gestopt. We begonnen met het wekelijks vastleggen van minimaal één wedstrijd, later besloten we alleen nog de derby’s te filmen en sinds het begin van de coronapandemie filmen we helemaal niet meer. Veel mensen vinden dit jammer, echter kostte het vastleggen van de wedstrijden teveel inspanningen van verschillende mensen en daarnaast werden de samenvattingen ook relatief slecht bekeken. Onze wedstrijdverslagen waren vanaf het begin af aan wel een schot in de roos. De uitgebreide verslagen met goed fotomateriaal en een korte reactie van een speler of trainer sloegen direct aan, en onze exclusieve interviews zorgden helemaal voor veel pageviews en een groot bereik.

‘Hopelijk kunnen we eindelijk eens de voetbalreis naar Engeland uitreiken aan onze meestervoorspeller in de Jumbo Bas Bobeldijk Poule’

Als redactie van 0172SPORT hopen we eindelijk eens op een volledig seizoen

Maar ook wij werden dus geconfronteerd met COVID-19. Tijdens ons eerste volledige seizoen werden alle competities voortijdig beëindigd en ook vorig seizoen viel al snel in het water. Dit seizoen begon de winterstop door de coronamaatregelen ook al vroegtijdig en opnieuw begon het grote vrezen… Toch lijkt er licht aan het eind van de tunnel en ook de KNVB is voornemens om dit seizoen volledig uit te spelen. Daarom hebben ze afgelopen weekend een nieuwe speelschema gepubliceerd, wat op veel positieve reacties kon rekenen.

Ook wij snakken er dus naar dat het seizoen weer wordt hervat en uitgespeeld. Sinds onze start hebben we nog nooit een volledig seizoen meegemaakt. We hopen eindelijk eens te mogen schrijven over een ploeg die kampioen wordt, degradeert of nacompetitievoetbal gaat spelen, en een keer de voetbalreis naar Engeland te mogen uitreiken aan onze meestervoorspeller in de Jumbo Bas Bobeldijk Poule. Nu de voorbereidingen op de tweede seizoenshelft zijn begonnen, gaan we er in elk geval weer vol goede moed tegenaan en zullen we weer ouderwets over onze clubs berichten. Uiteraard blijven we ook de overige sporten zoveel mogelijk belichten.

Wel blijven we kritisch in de spiegel kijken over onze ingezette koers en schromen we niet om dingen te blijven veranderen. Zo hebben we de afgelopen periode steeds vaker de vraag gekregen waarom wij niet zelf een column schrijven op onze eigen site. We hebben naar jullie geluisterd, want vanaf heden zullen ook Ruud, Luuk en ik eens in de zoveel tijd regelmatig onze mening over bepaalde onderwerpen geven middels onze column. En ook voor andere ideeën staan we uiteraard open, net als extra handjes om 0172SPORT naar een nóg hoger niveau te tillen.

Kun jij schrijven en wil je graag iets betekenen voor 0172SPORT? Of ken jij iemand die dit zou willen doen? Dan kun je contact met ons opnemen via redactie@0172sport.nl.

Nieuwe speeldatums tweede seizoenshelft

0172SPORT, NSV'46 - Bodegraven, Robin van Koert

Robin van Koert keert terug op het oude koetennest