Robert Swart keert als hoofdtrainer terug bij oude liefde

Hazerswoude-Dorp | NSV’46-trainer Robert Swart staat volgend seizoen aan het roer bij competitiegenoot Hazerswoudse Boys. Begin november werd bekend dat de wegen tussen de Noordenaren en de sympathieke trainer na het seizoen zouden gaan scheiden. NSV’46 kondigde vorige week de komst van TAVV-trainer Dennis Tijssen aan, Swart maakt nu op zijn beurt bekend ook een nieuw onderkomen te hebben gevonden.

Voor Swart zal het als thuiskomen voelen. De oefenmeester is woonachtig in Hazerswoude-Dorp, begon er als vijfjarig jongetje met voetbal, heeft daar jaren in het eerste elftal gevoetbald en keerde nadat hij zijn voetbalcarrière als selectiespeler bij Bodegraven afsloot terug in als speler in een lager elftal. Ook zette hij daar zijn eerste stappen als trainer. Vanaf zijn dertiende al bij de diverse jeugdteams en voordat hij bij Zevenhoven aan de slag ging was hij assistent-trainer naast Manfred van den Bosch. Vijf jaar na zijn vertrek keert hij nu dus terug als hoofdverantwoordelijke. Swart tekende voor één seizoen en kijkt erg uit naar zijn hernieuwde samenwerking laat hij weten.
“Er staat een goede groep en ik kijk er echt naar uit om hiermee aan de slag te gaan. Het is een jonge groep en daarachter zit ook nog een talentvolle o18 groep. Al met al een hele leuke uitdaging en dit voelt als thuiskomen natuurlijk.”

Volgend jaar keert Swart dus naar alle waarschijnlijkheid voor één wedstrijd terug op Sportpark de Koet waar hij het dan met zijn nieuwe ploeg zal opnemen tegen zijn huidige team. Wij wensen hem in ieder geval veel succes met zijn nieuwe uitdaging.

Mo Bougrine vertrekt bij Nicolaas Boys: “Voor mijn gevoel zit mijn tijd erop”

Arjan van der Laan gaat voor 4e seizoen bij Altior