René Ras keert na 10 jaar terug bij Nicolaas Boys

Nieuwveen | Met ingang van het seizoen 2023-2024 wordt René Ras de opvolger van Mo Bougrine als hoofdtrainer van Nicolaas Boys. Voor Ras wordt het een terugkeer in Nieuwveen, aangezien hij een decennium terug ook al een seizoen aan het roer stond bij “zwart en groen”. In dat seizoen eindigde hij met Nicolaas Boys in de zondag derde klasse op een verdienstelijke tiende plaats, nadat ze een seizoen eerder via de nacompetitie onder Wim Dullemond gepromoveerd waren.

Het dienstverband van Ras duurde toentertijd maar één seizoen, omdat hij de kans kreeg om bij zijn club Van Nispen hoofdtrainer te worden. Echter waren beide partijen toen wel tevreden over de samenwerking en tien jaar later volgt dus een hernieuwde kennismaking, waarbij men hoopt dat het nu niet bij één seizoen zal blijven.

Ras is momenteel trainer van BSM uit Bennekom en was in het verleden naast Nicolaas Boys en Van Nispen ook nog werkzaam bij Foreholte, FC Lisse (zaterdag, assistent-trainer), Teylingen, FC Lisse (zondag), WVC en Kagia. De ervaren oefenmeester loopt dus al de nodige jaren mee in het trainersvak en kwam als speler uit voor onder meer FC Lisse in de toenmalige hoofdklasse.

Ras maakte begin december bekend om na twee seizoenen BSM op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en gaf bij onze collega’s van Leiden Amateurvoetbal het volgende aan: “Na dit seizoen ben ik weer toe aan een nieuwe uitdaging en bij voorkeur in de regio Leiden, de Bollenstreek of net daarbuiten. Ik zoek een leuke en gezellige club, die wel prestatiegericht is. Het sociale aspect vind ik ook heel belangrijk. Dus de club moet belangrijk zijn voor het dorp en de buurt. Mijn eerste insteek is om spelers beter te maken en er een homogene groep van te maken waarbij het individu zeker de aandacht krijgt.”

Bron: website Nicolaas Boys | Archieffoto: website Kagia

Ook Sebastiaan van der Voorn kiest voor NSV’46

Ter Hoeve verlengt bij Zevenhoven: “Blij om langer door te gaan met deze hechte groep”