Ook Sebastiaan van der Voorn kiest voor NSV’46

Noorden / Ter Aar | Na afgelopen seizoen maakte Jeffrey Pieterse de stap van TAVV naar NSV’46 en keerde ook Robin van Koert terug van de Ter Aarse formatie naar die van Noorden. Afgelopen maand vonden de “Koeten” in TAVV-trainer Dennis Tijssen de opvolger van Robert Swart en gisteravond maakte Sebastiaan van der Voorn bekend het inmiddels bekende pad van Ter Aar naar Noorden ook te gaan bewandelen. Wij spraken de middenvelder annex verdediger over zijn overstap.

Dat Van der Voorn de poort van TAVV achter zich dichttrekt zal voor velen niet als verrassing komen. Al eerder verruilde hij het blauw-witte tricot, maar toen voor het oranje exemplaar van zijn jeugdclub SV Nieuwkoop. Dat liep niet zoals gedacht waardoor hij weer, met het nodige succes, terugkeerde op Sportpark Aardam-West. Nu de leegloop lijkt te zijn begonnen kiest dus ook Van der Voorn voor een nieuwe uitdaging. Al geeft hij aan dat dit allerminst de reden is voor zijn vertrek.
“De voornaamste reden van mijn stap naar NSV’46 is eigenlijk dat het grootste deel van mijn vrienden daar spelen. Ik word binnenkort achtentwintig en we hebben altijd gezegd nog eens met elkaar in één elftal te willen spelen. Dan is er natuurlijk niks mooier dan dit te doen in de selectie in plaats van in een derde of vierde elftal. Nu ik me ook aansluit is het eigenlijk alleen nog maar wachten op Dylan Rietveld…”

Heeft de aanwezigheid van Dennis Tijssen komend seizoen de doorslag gegeven of had je sowieso voor NSV’46 gekozen?
“Nee zeker niet maar het heeft mijn keuze wel vereenvoudigd. Ik vind het natuurlijk belangrijk dat er een goede trainer voor de groep staat en met Dennis weet ik dat dit het geval gaat zijn. Wel laat NSV’46 met het binnenhalen van Dennis zien dat ze ambities hebben en dit bleek ook in het gesprek dat ik met de technische commissie had. Het verhaal spreekt me wel aan. Bovendien staat er ook nu al een spelersgroep met heel veel kwaliteit en zit er nog veel meer potentie in. Ik zie het in ieder geval als een mooie nieuwe uitdaging!”

“Ik kijk graag in verschillende keukens, dat is voor mij ook een manier om scherp te blijven”

Sebastiaan over het predikaat ‘clubhopper’

Deze vraag kreeg Jeffrey vorig seizoen ook al: Is NSV’46 nu wel je laatste stop? Je hebt immers inmiddels wel het predicaat clubhopper natuurlijk…
“Ik vind het altijd wel leuk om in verschillende keukens te kijken. Dat is voor mij ook een manier om scherp te blijven en me te blijven ontwikkelen. Wel denk ik dat ik hier afsluit ja, zoals ik al aangaf word ik binnenkort achtentwintig en ik ben niet altijd de fitste speler geweest. Ik blijf natuurlijk wel zo lang mogelijk het beste uit mezelf halen, zeker nu ik ook met mijn vrienden gaan voetballen.”

Wat denk je aan NSV’46 te kunnen toevoegen?
“Mijn kwaliteit liggen denk ik bij het motiveren en coachen van medespelers. Daarnaast ben ik niet bang om duels te spelen of spelers op hun plek te zetten. Ik hoop dat ik met mijn drive en energie de huidige spelersgroep kan versterken.”

Op welke positie ga je je richten?
“Ik kan op meerdere posities uit de voeten. Zo speel ik dit seizoen bij TAVV weer meer op het middenveld, waar ik vorig seizoen voornamelijk centraal achterin stond. Het maakt mij niet zoveel uit. Uiteindelijk bepaalt de trainer of je speelt en waar je speelt.”

Verlaat je TAVV wel met een beetje pijn in het hart?
“Ja het was geen gemakkelijke beslissing. TAVV is echt een supermooie club waar ik in totaal zo’n zeven jaar gespeeld heb. Chiel Scholte (voorzitter TAVV, red.) heeft hier een groot aandeel in gehad en hier ben ik hem nog altijd dankbaar voor. Ik ga de club en de mensen die TAVV een warm hart toedragen zeker missen, maar ik kijk met trots terug op mijn tijd daar.”

Bij TAVV gaan de oudere jongens stoppen en met jouw vertrek daarbij lijkt het erop dat er na veel succesvolle jaren nu een andere periode aan gaat breken. Hoe zie jij dit?
“Er gaat wel het één en ander veranderen vermoed ik. Maar TAVV is een mooie club dat organisatorisch erg goed in elkaar steekt waardoor ik er alle vertrouwen in heb dat er komende jaren weer een mooie groep staat. Bovendien hebben ze met Ludo Pistorius een trainer van topniveau binnengehaald.”

Arjan van der Laan gaat voor 4e seizoen bij Altior

René Ras keert na 10 jaar terug bij Nicolaas Boys