Pover Nieuwkoop ook onderuit op bezoek bij laagvlieger SVC ‘08

Wassenaar | Na twee nederlagen wachtte voor SV Nieuwkoop zaterdag het uitduel tegen laagvlieger SVC ’08 dat tot dusverre vier punten had behaald. Waar door menigeen een overwinning werd verwacht, liep een pover Nieuwkoop in Wassenaar opnieuw tegen een nederlaag aan…

Boris van Es koos dit duel voor Dirk van den Haak en Jeffrey van Lith op de bank. Dat betekende basisplaatsen voor Rick Pouw en Thijs van der Zon. Noë Esselink speelde hierdoor op het middenveld. Er was ook goed nieuws vanuit de ziekenboeg: Boy Vork keerde weer terug bij de selectie. Vanaf de bank zag de aanvallende middenvelder hoe de eerste fase van de wedstrijd geruisloos voorbijging. In de regen en koude wind lukte het beide ploegen lange tijd niet om tot kansen te komen.

De thuisploeg kreeg een mogelijkheid nadat er niet goed werd uitverdedigd door Nieuwkoop, dat voor de gelegenheid in het lichtblauw speelde. Thomas Boekestein kon redden met de voeten. De grootste kans van de eerste helft kwam ook van de thuisploeg. Vlak voor het doel werd de bal naast geschoten. De enige echte kans die de ploeg de bezoekers kregen was voor Dave Verhage. Zijn poging ging echter naast.

“Op dit niveau kunnen tegenstanders zich makkelijker onder onze druk uitvoetballen”

Joris Verweij ziet een duidelijk verschil met de 3e klasse

De tweede helft was niet veel beter, maar leverde wel kansen op. In het eerste kwartier kregen Pouw en Robin Voorend mogelijkheden, maar het net werd niet gevonden. SVC was wel dichtbij, met een schot op de paal. Kort hierna werd ook een poging van de lijn gehaald. Het bleken flinke waarschuwingen, want niet veel later opende de thuisploeg de rekening en nam het een 1-0 voorsprong.

In de slotfase duwde Nieuwkoop de tegenstander wel terug op eigen helft, maar verder dan een schietkans voor invaller Van den Haak kwam het niet. Uit de omschakeling kon SVC vervolgens de 2-0 maken, waardoor Nieuwkoop nu de laatste drie duels puntloos is.

Joris Verweij was na de derde nederlaag op rij realistisch en erkent dat de ploeg even in een mindere fase zit. “Het ontbreekt momenteel een beetje aan vertrouwen bij ons en dit zie je terug in ons spel. We durven niet echt te voetballen terwijl daar wél onze kracht ligt eigenlijk. Hierdoor creëren we ook weinig tot geen kansen en dan wordt het natuurlijk lastig om een wedstrijd winnen. Ook het onder druk zetten van de tegenstander en de tweede ballen veroveren lukt momenteel niet zoals we dat afgelopen seizoen vaak wel deden. Vandaag won SVC ook de meeste tweede ballen. Dit heeft ook met de tweede klasse te maken hoor, op dit niveau kunnen tegenstanders zich makkelijker onder onze druk uitvoetballen dan vorig jaar het geval was. Daarnaast zaten we door de resultaten in een goede flow en presteerde iedereen optimaal. Momenteel zijn er weinig mensen die het niveau van vorig jaar aantikken en dat gaat misschien wel een beetje tussen je oren zitten…”

Desondanks wil de aanvoerder niet spreken over een crisis. “Nee zeker niet, crisis is een te groot woord. Zoals ik al zei het heeft allemaal met vertrouwen te maken. Door de goede start van ons is er gelukkig nog niks aan de hand. En het mooie van deze competitie is dat iedereen van elkaar kan winnen. Wanneer je naar de uitslagen kijkt denk je af en toe ‘hoe is het mogelijk dat ze daar gewonnen hebben’. We moeten nu gewoon snel weer punten gaan pakken, alle neuzen weer dezelfde kant op krijgen en dan komt het wel goed. Daar heb ik alle vertrouwen in. En het goede nieuws van vandaag was de terugkeer van Boy (Vork, red.), zijn inbreng werd wel gemist de afgelopen weken.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 2C

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Rick Pouw, Mike Boelee, Sem Meertens; Melvin van den Hooren (46. Jeffrey van Lith), Joris Verweij ©, Noë Esselink, Sam van der Hoorn, Dave Verhage (74. Dirk van den Haak); Thijs van der Zon, Robin Voorend (66. Boy Vork).

Foto: Jaap Lolkema (SVC’08)

Altior houdt punt over aan ontmoeting met het nog ongeslagen ASC

Waterlanders winnen tijdens eerste MatchDay van dit seizoen