Waterlanders winnen tijdens eerste MatchDay van dit seizoen

Nieuwkoop | Het publiek en de spelers van de Nieuwkoopse volleybalvereniging Waterlanders hebben er even op moeten wachten, maar op zaterdag 4 november was dan eindelijk de eerste MatchDay van dit seizoen.

De vereniging pakte meteen groots uit. Zo kwamen bezoekers binnen over de gele loper, waren er extra sponsorvlaggen neergezet én werd het publiek getrakteerd op heerlijke cupcakes van de hoofdsponsor van de vereniging, Jumbo Bas Bobeldijk. Dit alles vanwege de verlenging van de sponsorsamenwerking. Waterlanders Heren 1 en Heren 4 speelden om vijf uur naast elkaar in de kleine zaal van de sporthal en wisten ook beide te winnen ten overstaan van een volle tribune die op het spektakel was afgekomen.

MatchDay mini’s
Waterlanders Heren 1 kwam in deze speelweek twee keer in actie. Donderdagavond werd uit in Doorn met 4-0 verloren, de mannen hadden dus nog wel iets goed te maken. Dat werd dan ook ruimschoots gedaan door redelijk eenvoudig met 4-0 (25-19, 25-19, 25-23 en 25-22) te winnen van Atalante Heren 1 uit Vinkeveen. De eerste bal van de wedstrijd werd symbolisch geserveerd door Selah, één van de MatchDay mini’s die samen met de andere mini Dexter, op de bank de wedstrijd van dichtbij mochten meemaken.

“De selectie laat zien dat de juiste vorm eraan zit te komen en het over voldoende kwaliteit beschikt”

Niels de Nijs | Coach Waterlanders

Set werd vrij makkelijk binnengehaald
In de eerste set ging Waterlanders direct goed van start en pakte na een mooie serie services van Rolf Karlsson een riante voorsprong. “Atalante begon met harde aanvallen en servies meer tegenstand te bieden. Om dit te doorbreken kwam Ruud Droogh in het veld voor Marco de Jong. Aan de hand van diagonaal Tieme van den Haak werd de set vrij makkelijk binnengehaald”, aldus Waterlanders trainer en coach Niels de Nijs. Set twee vertoonde een redelijk gelijk beeld. Atalante bleef proberen met harde services de druk op Waterlanders te houden. “De pass werd echter keurig verzorgd door onder andere libero Maarten Wisman. Helaas moest Rolf – die licht geblesseerd aan de wedstrijd was gestart – gewisseld worden. Marco keerde terug in het veld en viel keurig in.”

Drie wedstrijden in acht dagen
De derde set is altijd belangrijk om de winst veilig te stellen. “Yop Brouwer startte in de derde set als middenaanvaller en Jos Vork schoof door naar de diagonaal. Na een wat onwennige start begon het team goed te draaien. Yop liet zien dat de trainingen op de middenaanval niet voor niets zijn geweest. Twee keurige hoge en harde aanvallen liet zijn opponent kansloos. Ook nestor Mark Hoogendoorn bleef uitstekend blokkeren en aanvallen. Edwin van ’t Wout heeft de eerste drie sets laten zien dat hij als spelverdeler en aanjager nog steeds belangrijk is voor het team. Hij mocht van zijn welverdiende rust genieten en werd vervangen door Puck Willemse. De vierde set begon met een kleine achterstand, maar door fanatiek terug knokken konden we met een duidelijke 4-0 van het veld lopen. De laatste set vroeg het nodige van de toch wel vermoeide lichamen na drie gespeelde wedstijden in acht dagen. De selectie laat zien dat juiste vorm eraan zit te komen en over voldoende kwaliteit beschikt. Tevens is het goed om te zien dat spelers multifunctioneel inzetbaar zijn”, aldus een trotse coach.

Door: Marieke van der Hulst