0172SPORT, NSV'46-Sportief, Robin van Koert

Oppermachtig NSV’46 eenvoudig langs Sportief in burenruzie

Noorden | NSV’46 is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen met een ruime overwinning op buurman Sportief. De gehele wedstrijd was de formatie van Dennis van den Ing de betere partij en na negentig minuten stonden er dan ook duidelijke cijfers op het scorebord: 5-1.

Beide ploegen waren voorafgaand aan het duel vol vertrouwen. De thuisploeg ging er vanuit dat de kwaliteit dat de ploeg herbergt voldoende moest zijn om de “kleine buur” te verslaan en dit bleek ook uit de poule-voorspellingen van menig selectiespeler. Sportief-trainer Cor Stoof kon eindelijk weer eens beschikken over een volledig fit elftal. Hij moest zelfs keuzes maken en spelers telleurstellen, voor Sportief-begrippen een ongekende luxe.

De wedstrijd was meteen “aan” want het ruim aantal toeschouwers dat de kou hadden getrotseerd hadden na zeven minuten al drie aftrappen kunnen aanschouwen. In de zesde minuut stond NSV’46-spits Robin van Koert aan de basis van de 1-0. Van Koert ontsnapte aan Justin Verkerk en nam vanaf links keeper Colin Griffioen onder vuur. Laatstgenoemde wist de inzet te keren maar in de rebound was het Matthijs Maaijen die zijn oude ploeg pijn deed en binnenwerkte. Dit leek de opmaat voor een ruime overwinning maar minder dan een minuut later mocht ook Bas Kalshoven de bal uit zijn doel halen. Kris baken ontdeed zich handig van Kamiel Disseldorp en zijn voorzet bereikte Stijn Molenaar, 1-1.
De thuisploeg was in het restant van de eerste helft veruit de betere ploeg maar Griffioen hoefde daarentegen niet veel handelend op te treden. Bij de twee gevaarlijkste momenten kreeg hij hulp van aanvoerder Tosca Wens, die een schot van Van Koert middels een sliding blokte, en van de lat dat een tweede goal van de goed spelende Maaijen voorkwam.

‘We geven hen even het gevoel dat hier wat te halen valt, daar baal ik van’

Dennis van den Ing baalde van de tegengoal

Het tweede bedrijf startte wederom direct met vuurwerk. Zowel op het veld als de versie van Chinese makelij langs de lijn. Disseldorp maakte zijn fout van de eerste helft goed door op knappe wijze de 2-1 op het bord te zetten. Twee minuten later draaide Van Koert weg bij zijn tegenstander en ronde in de verre hoek af maar zijn treffer werd uiteindelijk afgekeurd na enig beraad tussen de vlaggrage grensrechter en de dienstdoende arbiter, die eerst niets van het vlagsignaal wilde weten. De actie van Van Koert van illustratief voor zijn gehele optreden. De handige spits was ongrijpbaar en zodoende een zeer vervelende luis in de pels voor de gehele Sportief-defensie. Steeds weer kroop hij voor zijn directe tegenstander en fungeerde zo als kapstok waaraan de Noordenaren hun spel ophingen of ging voor de individuele actie waarbij hij ook steeds gevaarlijk was. Rond de vijftigste minuut was het andermaal raak. Eerst stiftte de spits het leer nog op het dak van het doel waarna hij bij zijn volgende actie wel trefzeker was en bekwaam afrondde, 3-1.
NSV’46 had in de tegenstoot weinig te vrezen van de bezoekers. Achterin had Van den Ing wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de eerste seizoenshelft en het moet gezegd; het oogde nu een stuk meer solide met Daan Koot en aanvoerder Stefan van Tol in het hart van de verdediging. Basisdebutant Jim Groenendijk speelde met zijn net zeventien jaar tevens een prima wedstrijd als vleugelverdediger.
In de zeventigste minuut was de wedstrijd definitief beslist toen Van Koert een corner van Koot met het hoofd tot doelpunt promoveerde. Het slotakkoord was voor Cas van der Hoorn die door Van Koert werd weggestoken en oog in oog met Griffioen de koelste van de twee bleek, 5-1.

Na afloop was Van den Ing tevreden maar kritisch. ‘We spelen vandaag denk ik een hele goede wedstrijd waarin we goed staan en bijna niks weggeven. Dan is het jammer dat we hen bij een 1-0 stand toch nog even het gevoel geven dat hier wat te halen valt door op zo’n wijze de gelijkmaker toe te staan. Dat mag gewoon niet gebeuren en daar baal ik van. Daarna pakken we het goed op en lopen we uit naar een – in mijn ogen – dikverdiende zege.’
Sportief-aanvoerder Tosca Wens was na afloop duidelijk. ‘Een verdiende overwinning voor NSV’46. We kregen maar geen grip op met name Robin van Koert maar ook Cas van der Hoorn maakte het ons lastig. Individuele kwaliteiten beslissen het vandaag, denk ik. We kunnen beter dan dit, zeker nu we weer compleet aan het worden zijn.’

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Jim Groenendijk (90. Raoell van der Zwet), Stefan van Tol ©, Daan Koot, Kamiel Disseldorp (78. Jelle Verlooij); Matthijs Maaijen, Kevin Fransen, Michael van Koert; Cas van der Hoorn, Robin van Koert

Opstelling Sportief:
Collin Griffioen; Michael Vijfhuizen (57. Roy Baltus), Senol Demirbas, Tosca Wens ©, Jesse Verkerk; Justin Verkerk (75. Jorg van der Laan), Raymond Wens, Florian Nieuwkoop, Kris Baken; Stijn Molenaar, Kevin Haak (80. Robin de Vink)

Foto’s: Kees Verhaar en Gerard Haak. Bekijk hier meer foto’s van deze wedstrijd.