Nicolaas Boys vergeet zichzelf te belonen in Haarlem

Haarlem | Door een goede serie voor de winterstop heeft Nicolaas Boys afscheid genomen van de onderste regionen en zich opgewerkt tot een positie in de middenmoot. Vandaag hoopte men de lijn naar boven verder in te zetten, daarvoor moest men wel afrekenen met het andere zwart-groen uit Haarlem: Alliance ’22.

Bij Alliance speelt sinds twee seizoenen Michiel van ‘t Kruis. Dat ‘Giel’ een groen-zwart hart heeft moge duidelijk zijn. Zo piekerde hij er niet over om andere clubkleuren te dragen na zijn verhuizing naar de muggenstad, zodoende kwam hij bij Alliance terecht. Voor dit bijzondere weerzien met zijn oude pupil had Dijar Kasim weer wat te selecteren. Door een blessuregolf was hij voor de winterstop blij om over elf basisspelers te beschikken. Vandaag was iedereen – op de langdurig geblesseerden na – weer van de partij, alleen centrumverdediger Rik Verkerk begon na zijn blessure op de bank.

‘Nicolaas Boys maakte een zeer goede indruk op me. We werden overal afgejaagd en hadden eigenlijk vrij weinig te vertellen’

Alliance ’22 speler Michiel van ‘t Kruis over het weerzien met zijn oude ploeg

Ondanks dat een nieuw jaar aangebroken is, was het voor Nicolaas Boys hetzelfde recept als in veel wedstrijden voor de winterstop. Nicolaas Boys had vrijwel de gehele wedstrijd het betere van het spel, kreeg veel kansen, maar benut werden deze niet. Zeker tien grote kansen werden door de Nieuwveners om zeep geholpen. Waar de bal aan de ene kant niet wordt benut, gebeurd dat vaak wel aan de andere kant, zo ook in deze wedstrijd. In de zestiende minuut kwamen de Haarlemmers dan ook op een 1-0 voorsprong en dit was door de vele Nieuwveense missers dan ook tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam Nicolaas Boys uitstekend uit de startblokken en binnen vijf minuten tekende Finn Janmaat voor de gelijkmaker. Bij een heerlijke één keer raken combinatie tussen Ravi Pijper, Sjef de Groot en Finn Janmaat werd laatstgenoemde op randje zestienmeter weggestoken en schoot hij de bal keurig binnen: 1-1. Nicolaas Boys kreeg daarna veel kansen om op voorsprong te komen, maar uiteindelijk sloeg Alliance via de counter toe: 2-1. In de slotfase kreeg de ploeg van Kasim nog een aantal kleine mogelijkheden, maar de gelijkmaker bleef uit.

Michiel van ‘t Kruis – gisteren teruggekomen van wintersport vakantie en normaliter geen vaste basisspeler bij de thuisploeg – was na afloop blij met de overwinning op zijn oude ploeg, maar vond dat Alliance de drie punten niet had verdiend. ‘Nicolaas Boys maakte een zeer goede indruk op me. We werden overal afgejaagd en hadden eigenlijk vrij weinig te vertellen. Via de omschakeling kregen we een aantal kansen, maar Nicolaas Boys had er denk wel tien. Onze keeper was echter the Man of the Match, dat zegt denk wel genoeg. Volgens mij was het voor Nicolaas Boys een beetje het verhaal van het seizoen. Het spel is goed, maar scoren blijft een probleem voor ze.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Nicolaas Boys:
Tim Stouten; Daniël van der Voorn (65. Rik Verkerk), Luuk van Veen, Jordy van Eijk, Tom van Gils (55. Fitz MacLean); Joost Verkerk, Peter Burgmeijer ©, Finn Janmaat, Ravi Pijper; Sjef de Groot, Jim Janmaat (75. Tom van Nieuwburg)

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

0172SPORT, NSV'46-Sportief, Robin van Koert

Oppermachtig NSV’46 eenvoudig langs Sportief in burenruzie

Schrijf je nu in voor de derde Jeugdtriathlon Nieuwkoop