Opnieuw de volle buit voor TAVV

Koudekerk | TAVV kon opnieuw drie punten bijschrijven, maar gemakkelijk ging het zeker niet. In de tweede helft werden er al snel twee spelers van Koudekerk weggestuurd en toen was het dappere Koudekerkse verzet wel gebroken.

Waar TAVV vorige week Aarlanderveen verraste met enorm veel werklust en door kort op de tegenstander te zitten, kopieerde Koudekerk dit in de eerste helft en maakte het TAVV hiermee erg moeilijk. In de eerste tien minuten resulteerde dat in een aantal kansen voor Koudekerk maar keeper Rodney Pater redde een aantal keer bekwaam. In de veertiende minuut moest hij de bal echter wel uit het net vissen toen na slordig balverlies op het middenveld er razendsnel een speler alleen voor hem opdook en de bal knap langs hem heen schoof. TAVV leek ineens te beseffen dat er een tandje bij moest en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Een vrije trap werd in het vijandelijke strafschopgebied geslingerd en waar het eerste schot op doel van Fabian Verberg nog geblokt werd was Mike Keijzer er als de kippen bij om de bal keihard in het doel te volleren. Koudekerk was echter niet van slag en na slordig balverlies van Nick Straver kon oud-TAVV speler Youri Looyestein zijn oud-ploeggenoot Pater weer aan het werk zetten maar die redde opnieuw bekwaam. Het spel golfde nu op en neer met voor beide ploegen kansen op een voorsprong. Eerst kopte Eric van der Hout voor TAVV naast, vervolgens opnieuw een schot van Looyestein waar Pater weer redding bracht en na een kopbal van Van der Hout schoot Keizer te slap in waardoor ook de Koudekerkse goalie zijn ploeg in de wedstrijd hield. Net voor de rust kreeg Van der Hout nog een vrije schietkans maar na opnieuw een goede redding ging men met een 1-1 stand aan de thee.

“We hadden het in de eerste twintig minuten moeilijk toen we door Koudekerk naar achteren werden gedrukt”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

Na de rust sloeg al snel de vlam in de pan, want nadat de rappe Van der Hout zichzelf de diepte in stuurde werd hij gevloerd en kon de boosdoener vertrekken en twee minuten later voegde zich nog een ploeggenoot bij hem die een vrije trap op het middenveld bewust en expres tegen een langslopende TAVV speler aan schoot en daarvoor zijn twee gele kaart kreeg en dus ook kon vertrekken. TAVV rook plotseling de overwinning en die zou er ook komen, Van der Hout zette in de 62e minuut goed voor en opnieuw Keyzer schoot raak. De kansen voor TAVV regen zich aaneen maar het vizier stond niet goed afgericht bij Fabian Verberg toen hij eerst kopte en wat later schoot, en de keeper beide keren kon redden. Bewonderenswaardig was dat Koudekerk, waar mogelijk, toch de aanval zocht en bijna weer op gelijke hoogte kwam toen een vrije trap door iedereen gemist werd en ternauwernood voorlangs ging. Vrij snel daarna maakte de goed spelende Mike Keijzer zijn hattrick vol door een voorzet van de ingevallen Yoeri Bakker binnen te schieten en zo de zege veilig te stellen. Nadat Pater nog een schot onschadelijk had gemaakt verzuimde Van der Hout zijn goaltje mee te pikken toen hij uit een scrimmage kon inschieten, zijn schot werd op de doellijn gestopt. Als laatste kreeg ook de ingevallen Justin Verberg nog een kans om de score uit te breiden maar de Koudekerkse keeper voorkwam dit. Opnieuw een overwinning voor TAVV dus en volgende week wacht de volgende derby als TAVV het nog puntloze Zevenhoven ontvangt.

TAVV-trainer Ludo Pistorus kijkt uit naar de wedstrijd tegen zijn oude club, waar hij één seizoen aan het roer van het tweede elftal stond. “Dit zijn inderdaad de mooie potjes.” Op de wedstrijd tegen Koudekerk kijkt de oefenmeester met een goed gevoel terug. “We hadden het in de eerste twintig minuten moeilijk. We werden door Koudekerk naar achteren gedrukt, zonder dat ze echt grote kansen kregen. Na de 1-0 namen we het heft in handen en mede door de twee rode kaarten werd het voor ons een verdiende overwinning.”

Rodney Pater; Kevin van Wijk ©, Kevin van Broekhoven, Roel Vogel, Chiel Konings; Stan van Smorenburg (60. Yoeri Bakker), Nick Straver, Mike Keijzer (70. Zine-Eddine El Mariami); Eric van der Hout, Fabian Verberg (85. Justin Verberg), Mousa Rezaie

Door: Kees Reyngoud | Foto’s: Jan van der Lubbe (Mediapartner Leidenamateurvoetbal)