ASC maatje te groot voor slecht startend Zevenhoven

Zevenhoven | Er waren precies 25 seconden gespeeld toen Zevenhoven-keeper Jordy Aartman de bal al van grote afstand achter zich zag verdwijnen. Nu is ASC al geen slechte ploeg maar wanneer je de tegenstander zo makkelijk in het zadel helpt weet je dat er een moeilijke middag wacht. De bezoekers hielden de gehele wedstrijd de controle, ook al speelde de thuisploeg echt niet slecht, kansen op punten waren er deze middag niet.

De pupil van de week stond bij wijze van spreken nog met één been in het veld toen direct na de aftrap Max van der Boog vrije doortocht kreeg richting het vijandelijk doel. Niemand van Zevenhoven liep de voorhoedespeler een strobreedte in de weg en nodigde hem bijna uit om vanaf rand zestienmeter maar eens zijn geluk te zoeken. Van der Boog maakte optimaal gebruik van deze uitnodiging en ramde de bal via de binnenkant paal achter keeper Aartman. Natuurlijk probeerde de geelhemden direct te antwoorden, zocht het wel degelijk de aanval maar bleven grote kansen uit. De 2 schietkansen van Berry Peters en Maurits Splinter waren de enige wapenfeiten voor de mannen van trainer Danny ter Hoeve. ASC bleef rustig en wachtte op de kans voor de 0-2. Die kwam er in de 35e minuut en ook dit keer was het direct raak. Een hoge voorzet vanaf rechts werd prachtig diagonaal ingekopt door de sterk spelende Timme van Rooyen.

“We spelen de eerste helft echt niet slecht maar geven de goals veel te makkelijke weg”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

In de rust werd er logischerwijs ingegrepen door de technische staf en mochten Stan Brouwer en Tobias van der Voorn plaats maken voor Gareth Rowlands en Marco Pellegrom die blijkbaar toch lijkt te zwichten voor de smeekbedes van trainer ter Hoeve. Natuurlijk gaf de lange spits direct een impuls aan het tot dan toe moeizame aanvalsspel van de thuisploeg. De balvaste spits zorgde voor meer rust in balbezit en hierdoor kwam Zevenhoven langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Na een knappe actie van invaller Rowlands was het uiteindelijk Robert Mooren die broertje Nick een niet te missen kans bood en zodoende leek Zevenhoven weer terug in de wedstrijd.

De wil was er wel maar snel na de 1-2 werd de wedstrijd definitief op slot gegooid door ASC via een goal van wederom Van Rooyen. Hij nam een hoge voorzet perfect aan, speelde daarmee tegelijk zijn directe tegenstander Jop Vianen uit en schoot vervolgens koelbloedig de 1-3 binnen. Pellegrom kreeg vlak voor tijd nog een grote kans maar wist Zevenhoven niet terug in de wedstrijd te schieten. Toen uit een hard genomen vrije trap de 1-4 ook nog viel droop de thuisploeg teleurgesteld af en weet het inmiddels dat het een zwaar seizoen gaat tegemoet gaat in de 3e klasse. Ook omdat Pellegrom na afloop duidelijk aangaf dat zijn invalbeurt te maken had met de afwezigheid van Lars Jansen en niet definitief zal terugkeren in Zevenhoven 1.

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Jop Vianen, Sjoerd Zuijdervliet ©, Nino van Eck (80. Nick Vis); Stan Brouwer (46. Gareth Rowlands), Tobias van der Voorn (46. Marco Pellegrom), Robert Mooren, Falco de Lange, Berry Peters; Maurits Splinter, Nick Mooren

Door: Ruud Bos | Archieffoto: Kees Verhaar

Opnieuw de volle buit voor TAVV

Nicolaas Boys buigt wedstrijd na de rust om