Altior, 0172SPORT, Ed van der Weijden

Altior boekt dikverdiende zege op bezoek bij Lugdunum

Leiden | Altior heeft zich na de thuisnederlaag van afgelopen weekend meer dan prima gerevancheerd in de uitwedstrijd op bezoek bij het Leidse Lugdunum. Op Sportpark ‘Kikkerpolder II’ boekte de ploeg van Arjan van der Laan een dikverdiende overwinning.

Altior wist vanaf het prille begin de tegenstander onder druk te zetten. Wel bleef het oppassen voor de snelle tegenstoten waar de thuisploeg op loerde. Met enkele balvaardige middenvelders en aanvallers waren de counters gevaarlijk, maar de Altior-verdediging stond ditmaal als een huis.

Na iets meer dan een half uur spelen was het Tom van der Weijden die optimaal profiteerde van een blunder in de Leidse opbouw. Met de bal aan de voet snelde hij richting het vijandelijke doel, kapte een verdediger uit en schoot hard en diagonaal de bal in doel binnen. Lugdunum schakelde een tandje bij en het was aan Altior-doelman Koen den Elzen te danken dat deze fase niet de gelijkmaker op het bord verscheen.

Na de thee was het al binnen tien minuten raak en verdubbelde Ed van der Weijden vanuit een zeer moeilijke hoek de score. Drie minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld toen diezelfde Van der Weijden binnen de beruchte lijnen tegen de vlakte ging. De behendige aanvaller nam zelf plaats achter de bal elfmetertrap en liet de doelman kansloos, 0-3.

“We willen graag bovenin meedraaien dit seizoen dus winst was belangrijk”

Ed van der Weijden denkt met Altior hoge ogen te kunnen gooien

Het spel werd van beide kanten feller en na iets meer dan een uur maakte Lugdunum met enig fortuin ook een treffer. Een harde voorzet verdween via een Altior-been achter Den Elzen.
Lugdunum bracht verse wissels in het veld om het tij te doen keren, maar de Altior-achterhoede gaf geen krimp. Sterker nog, de beste kansen waren voor de bezoekers die via razendsnelle aanvallen steeds voor gevaar zorgde.

Gescoord werd er niet meer en Altior mocht zodoende drie punten bijschrijven en vind zo weer de aansluiting. In gesprek met onze partners van Leiden Amateurvoetbal gaf Ed van der Weijden aan dat dit in deze fase erg belangrijk is. “Ik ben heel blij dat we nu wel gewonnen hebben want verlies je twee keer op rij kom je al heel snel zes punten achter op de rest. Ik denk dat wij graag bovenin mee willen draaien dit seizoen, dit in ieder geval gaan proberen. Ik denk dat we een goed hebben en het iedereen moeilijk kunnen maken en wanneer we zoals vandaag wel de kansen benutten van iedereen zouden kunnen winnen. Maar laten we niet te snel op de zaken vooruitlopen we hebben er nu één gewonnen, het zijn voor ons veel onbekende tegenstanders maar we hebben een leuk team waar we een mooi seizoen zouden moeten kunnen draaien.” Over de wedstrijd was hij ook duidelijk. “Ik denk dat we de gehele wedstrijd de betere waren en ook de beste kansen hadden. Het was geen appeltje eitje ofzo, maar we maken ze deze week wel en spelen het daarna netjes uit denk ik.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 3A

Opstelling Altior:
Koen den Elzen, Thijs Koopmans, Tom van Vliet, Mika Valentijn (Sebastiaan van Veen), Sven van Vliet; Reber Taha (Rick Keijzer), Sam van der Meer, Tom van der Weijden ©, Sem van den Berg; Ed van der Weijden, Luuk den Haan (Jesse van Santen)

Bron: Aad Otto | Archieffoto Letty Blanken-de Heij: Ed van der Weijden in actie

NSV’46 krijgt Sporting Leiden pas in absolute slotfase op de knieën

Opnieuw de volle buit voor TAVV