Ongeslagen reeks Aarlanderveen komt ten einde bij Lugdunum

Leiden | Een week na het bekersucces tegen hoofdklasser FC ‘s-Gravenzande is Aarlanderveen tegen een gevoelige nederlaag aangelopen. Tegen Lugdunum wist men het net niet te vinden en dat deed de thuisploeg wel: 2-0.

Aarlanderveen begon goed aan de wedstrijd en was de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Het kreeg ook twee grote kansen op de openingstreffer. Eerst was het Davey Grimmelius die miste en niet veel later zag Sallem Chemlalli zijn mogelijkheid tot scoren in schoonheid stranden. Lugdunum was vooral bezig met verdedigen en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden, tot échte kansen leidde niet dit niet.

‘Wij kunnen niet op 95% een wedstrijd spelen. We hebben de deksel op ons neus gekregen.’

Arjen Linstra | Trainer Aarlanderveen

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Aarlanderveen maakte het spel, Lugdunum counterde. Echter was Aarlanderveen ditmaal minder bij de les en daar maakte de thuisploeg optimaal gebruik van. Tweemaal wist Lugdunum koelbloedig via een uitval toe te slaan, waardoor er na negentig minuten een 2-0 eindstand op het scorebord stond in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, maar waarbij de thuisploeg wel meer strijd en energie in de wedstrijd stopte.

Arjen Linstra was na afloop uiteraard teleurgesteld in de eerste competitienederlaag van zijn ploeg. ‘Het is jammer dat er een einde is gekomen aan onze lange serie zonder nederlagen. Wij kunnen echter niet op 95% een wedstrijd spelen. Eerder tegen Gouda bleef ons nog een nederlaag bespaard, nu hebben we de deksel op ons neus gekregen.’

Voor Aarlanderveen is het de eerste nederlaag sinds 8 september 2019. Toen was Zwammerdam in een bekerwedstrijd met 3-1 te sterk voor de ploeg van Linstra en Henk van Hof. Daarna volgde een fantastisch seizoen, waarbij de groen-witten voor het eerst in de historie kampioen werden zonder ook maar een wedstrijd te verliezen. Na veertig wedstrijden is aan deze ongeslagen reeks nu een einde gekomen.

Volgende week komt FC Oegstgeest op bezoek op het Polderpark, zij hebben juist de eerste overwinning van het seizoen gepakt en komen dus vol vertrouwen naar Aarlanderveen.