Jeffrey Pieterse schiet TAVV voorbij FC Oudewater op gouden middag

Oudewater | Voorafgaand aan dit seizoen werd FC Oudewater door onze deskundigen ingeschat als titelkandidaat nummer één. Op een derde van het seizoen kunnen we concluderen dat het kampioensfeest aan hun neus voorbij zal gaan, iets waar de bezoekers uit Ter Aar juist wel over mogen dromen. Twee weken geleden werd het behalen van de eerste periode al gevierd, na een week rust gaf men een goed vervolg aan de zegereeks.

Ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Nieuwkoop trad TAVV aan zonder Kevin van Wijk, Yassine El Mariami en Donny van der Neut. Van Wijk ontbrak vanwege een bedrijfsuitje, El Mariami was geblesseerd en Van der Neut begon op de bank. A-junior Eric van der Hout maakte hierdoor als debutant zijn opwachting in de basiself en ook voor Luke van Veen en de teruggekeerde Sebastiaan van der Voorn was er een plaats in de equipe weggelegd.

De blauw-witten lieten ‘van kiet af aan’ zien waarom het bovenaan de ranglijst staat. Met goed voetbal en hoge druk dwong het al binnen een kwartier een 0-2 voorsprong af. Tweemaal was Jeffrey Pieterse met een afstandsschot van buiten de zestienmeter de gevierde man. Vooral zijn eerste treffer was wonderschoon, deze vloog stijf in de kruising. Het laatste kwartier voor rust werd de Ter Aarders teruggedrongen, echter hield de verdediging onder leiding van Lars van der Pijl en Yannick Otto stand.

‘Het eerste half uur was erg goed van onze kant’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

Na de rust kreeg TAVV de controle weer terug, was het opnieuw de betere partij en dit resulteerde in de achtenvijftigste minuut tot de 0-3. Jeffrey Pieterse schoot vanuit een vrije trap zijn derde treffer in de touwen en vijzelde daarmee zijn seizoenstotaal op tot vijf. Na deze derde treffer liet TAVV de teugels ietwat vieren en daar wist Oudewater gebruik van te maken, hierdoor kwam het terug tot 3-1. De ploeg van Frenk van der Kleij kreeg daarna nog wel wat kansen om weer een grotere marge te nemen, gescoord werd er echter niet meer.

‘Het eerste half uur was erg goed van onze kant en mede daardoor pakten we al snel de leiding. We hebben wel eens een betere tweede helft gespeeld, maar eigenlijk zijn we na de 3-1 nooit in de problemen geweest. We hadden er zelf nog een paar bij moeten maken, maar dit lieten we na. Al met al was het wel een goed weekend, zeker met de uitslagen op de andere velden.’ En daarmee doelde aanvoerder Lars van der Pijl op het onverwachte verlies van de twee grootste rivalen voor het kampioenschap. Aarlanderveen verloor met 0-2 bij Lugdunum en Sporting Leiden trok bij Alphia aan het kortste eind (3-0). Hierdoor heeft TAVV ineens vijf punten voorsprong op Aarlanderveen, Sporting Leiden en Alphia volgen beiden op zeven punten achterstand.

Volgende week komt hekkensluiter Blauw-Zwart op bezoek aan de Aardammerweg, waardoor een zevende overwinning op rij in de lucht hangt en men het winterkampioenschap al bijna veilig kan stellen.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling TAVV:
Edwin Pieterse; Luke van Veen, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Chiel Konings; Sebastiaan van der Voorn (60. Youri Looyestein), Randy Verwoerd, Jeffrey Pieterse (70. Stan van Smoorenburg); Nick Straver, Dorus Boddeke, Eric van der Hout (87. Donny van der Neut)

Archieffoto Kees Verhaar

Ongeslagen reeks Aarlanderveen komt ten einde bij Lugdunum

Onfortuinlijk Zevenhoven lijdt geflatteerd verlies